Ankara'da Limak Filarmoni Orkestrası'ndan konser!

Geniş bir Türk Halk müziği repertuvarı oluşturan Limak Filarmoni Orkestrası, başkent Ankara'da muhteşem bir “senfonik türküler” konseri verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 16:52
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 17:00
Ankara'da Limak Filarmoni Orkestrası'ndan konser!
DHA
Kaynak DHA

Limak Filarmoni Orkestrası’ndan Ankara’da büyüleyici senfonik halk müziği konseri

Limak Filarmoni Orkestrası, Türk halk müziğinin en sevilen eserlerini senfonik düzenlemelerle Ankara'da sahneye taşıdı. Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen "Murat Karahan ile Anadolu’nun Eşsiz Hazineleri" konseri, 3 binden fazla izleyiciyi ağırladı. Konserde, Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilmiş türkülerle müzikseverler, kültürel bir yolculuğa çıktı. Konserden elde edilen gelir, Türkiye’nin Mühendis Kızları programına aktarılacak ve kadın mühendislik öğrencilerinin eğitimine destek olacak.

Murat Karahan sahnede büyüledi

Limak Vakfı tarafından sanata destek amacıyla kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun türkülerini senfonik tarzda yorumladı. Konserin solisti ve orkestra sanat yönetmeni olan ünlü tenor Murat Karahan, güçlü performansıyla izleyicileri etkiledi. Orkestrayı, uluslararası üne sahip şef İbrahim Yazıcı yönetti. Hem iş hem de sanat dünyasından önemli isimlerin de katıldığı bu büyük etkinlikte, müzikseverler Anadolu'nun derin kültürel mirasını modern bir senfonik yorumla dinleme fırsatı buldu.

Anadolu’nun kültürel zenginliği senfonik yorumla buluştu

Konserde, Doğu Anadolu’dan Ege’ye, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar Türkiye’nin yedi bölgesinden özenle seçilmiş eserler seslendirildi. Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi halk ozanlarının ölümsüz eserleri, Limak Filarmoni Orkestrası'nın modern yorumlarıyla dinleyicilere sunuldu. Uzun İnce Bir Yoldayım, Evlerinin Önü Mersin, Bahçada Yeşil Çınar gibi türkülere, binlerce seyirci coşkuyla eşlik etti. Performanslar, halk müziği ile senfonik orkestrasyonun uyumunu başarıyla yansıttı ve büyük alkış aldı.

Gelir, kadın mühendis adaylarına destek olacak

Bu anlamlı konserin tüm gelirleri, Türkiye’nin Mühendis Kızları programına aktarılacak. Bu program kapsamında, mühendislik eğitimi alan genç kadınlara burs ve mentorluk gibi destekler sağlanıyor. Limak Vakfı, hem sanata hem de eğitime verdiği destekle farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa