Macron’dan "İsrail'e silah sevkiyatını durdurun" çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'ye karşı kullanacağı silahların sevkiyatıyla ilgili “durdurun” çağrısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 17:09
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 17:28
Macron’dan ''İsrail'e silah sevkiyatını durdurun'' çağrısı!
AA
Kaynak AA

Macron'dan İsrail'in Gazze saldırılarına karşı silah sevkiyatı durdurma çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanılacak silahların sevkiyatının durdurulması gerektiğini belirterek, bu konuda uluslararası toplumdan harekete geçilmesini istedi. France Inter radyosuna verdiği demeçte Macron, bölgede siyasi çözümün öncelikli olduğunu ve şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Fransa, İsrail'e silah göndermiyor

Macron, Fransa'nın İsrail'e silah sevkiyatı yapmadığını ifade ederken, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ancak bunun uluslararası hukuk ve insani hukuk çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. İsrail'in sivil halkı hedef alarak terörle mücadele etmenin yanlış olduğunu savunan Macron, bu yaklaşımın hem bölgedeki barışı hem de İsrail'in güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

Sivil kayıplar ve uluslararası tepki

"Sivil halkı feda ederek terörle mücadele etmiyoruz," diyen Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu uyarıları dikkate almamasını eleştirdi. Fransa’nın sesinin duyulmamasının büyük bir hata olduğunu belirten Macron, bu durumun İsrail'in uzun vadeli güvenliği açısından da tehlike arz ettiğini kaydetti.

Lübnan'a yönelik saldırılara da eleştiri

Cumhurbaşkanı Macron, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını da değerlendirerek, Lübnan’ın yeni bir Gazze olmasına izin verilmeyeceğini belirtti. İsrail’in Lübnan’a yönelik askeri operasyonlarının da tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Macron, bölgede daha fazla gerilimin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa