İsrail, Beyrut'un güneyine bomba yağdırıyor!

Lübnan'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. "Beyrut'un güneyini boşaltın" çağrısında bulunan İsrail, Dahiye bölgesine bomba yağdırıyor.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 23:38
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 00:21
İsrail, Beyrut'un güneyine bomba yağdırıyor!
Hakan Öksüz Editör

İsrail ordusu, 23 Eylül'den bu yana Lübnan topraklarına saldırılarını sürdürüyor. Özellikle son günlerde bölgede artan gerilimle birlikte sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Gece saatlerinde İsrail ordusundan yapılan "Beyrut'un güneyini boşaltın" çağrısı dikkat çekti.

"Bölgede büyük bir şey olmak üzere"

İsrail ordusuna bağlı bir helikopterin pilotu tarafından sızdırıldığı öne sürülen istihbarata göre bölgede büyük çaplı bir operasyon başlamak üzere olduğu kaydedildi.

Ürdün'den füze saldırısı uyarısı

Ürdün'deki Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail'in önümüzdeki saatlerde İran'a büyük bir füze saldırısı başlatabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu gelişme üzerine İran hava savunma birimleri yüksek alarma geçti. 

Son günlerin en ağır bombardımanı

Saldırı çağrısının ardından Beyrut'un güneyinde yer alan banliyölerden patlama sesleri yükseldi. İsrail'in, son günlerin en ağır bombardımanını başlattığı kaydedildi. 

Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesi, yoğun bombardımana maruz kalıyor.

Hamas: "İsrail, Said Atallah'ı 3 aile üyesiyle birlikte öldürdü"

Aynı zamanda Hamas'a bağlı bir medya kuruluşunun verdiği bilgiye göre, El-Kassam Tugayları liderlerinden Said Atallah, Lübnan'ın kuzeyinde bulunan Trablusşam kentindeki bir Filistinli mülteci kampına yapılan İsrail saldırısında üç aile üyesiyle birlikte hayatını kaybetti. İsrail'den bu saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail'in artan saldırıları

8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah'la kontrollü çatışmalarını sürdüren İsrail, 23 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güneyinde, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, bu saldırılarda 17 Eylül'den bu yana Hizbullah'ın iletişim hatlarının patlatılmasının ardından 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplamda 1411 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in son hava saldırılarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da 27 Eylül'de Beyrut'a yapılan bir hava operasyonunda öldü.

İsrail'in saldırısında ölen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah

Hizbullah'ın karşı saldırıları

Hizbullah, İsrail'in saldırılarına karşılık roket ve füze atışları yapıyor. Özellikle İsrail'deki askeri üsler hedef alınırken, İsrail tarafında büyük hasarlar bildirilmedi. Bombardımanlar nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden oldu. 

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyinde Hayfa ve Nasıra kenti çevresine bir dizi roket atıldı

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa