Meclis'te bu hafta neler olacak?

Geçtiğimiz hafta yeni yasama yılına başlayan TBMM'de bu hafta neler yaşanacak? İşte bu haftanın panoraması.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 09:05
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 10:09
Meclis'te bu hafta neler olacak?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

TBMM 2 aylık aranın ardından yeni yasama yılına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında konuşan Erdoğan, İsrail üzerinden uyarıda bulundu, yeni anayasa ile ilgili  sözlerini bir kez daha yineledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu haftada birçok konuda mesai yapacak. Geçtiğimiz hafta başlayan mecliste ilk olarak anayasa ile ilgili partiler hazırlıklara başlayacak.

Diğer yandan gündemin en önemli meselesi ise kapalı oturum olacak. Erdoğan’ın "İsrail’in hedefinde Türkiye de var" açıklaması sonrasında, CHP bu konunun ciddi şekilde ele alınması gerektiğini belirterek Meclis'te kapalı oturum yapılmasını talep etmişti. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının İsrail'in Lübnan'a işgal girişimi ve bölgedeki gelişmelere ilişkin 8 Ekim'de Meclis'i bilgilendireceğini bildirdi.

Orta Doğu'daki gerginliklerin Türkiye'yi nasıl etkileyebileceği konusunu gündemde yer alırken Meclis'in kapalı oturumda bu tehditleri detaylı olarak ele alması bekleniyor.

Meclis'te kapalı oturumun yanı sıra komisyon ve partilerin talepleri de yer alacak. TBMM'de grupları olan partiler haftalık toplantılarını gerçekleştirecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa