Yakup Odabaşı, Mogan Gölündeki çalışmayla ilgili konuştu!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölünde devam eden temizlik çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 11:17
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 11:34
Yakup Odabaşı, Mogan Gölündeki çalışmayla ilgili konuştu!
Ecem Çetin Muhabir

Gölbaşı Belediyesi, doğa dostu projelerine devam ediyor.

Belediye, ilçenin gözde yerlerinden birisi olan, doğal güzelliği ile çok sayıda Ankaralıya ev sahipliği yapan Mogan Gölü'nde temizlik çalışması başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle birlikte ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde yapılan temizlik çalışmasındaki son duruma ilişkin Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, açıklamalarda bulundu. 

Odabaşı, Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü ile birleştiği noktada yıllarca birikmiş atıkları temizlemek için çalışma başlattıklarını ifade etti. 

Yakup Odabaşı, belediyenin araçlarıyla gerek su yüzeyindeki atıkların temizlenmesi gerekse burada yıllardır biriken atıkları toplamak için çalıştıklarını söyledi.

Devlet Su İşleri’nden ekskavatör yardımı aldıklarını söyleyen Odabaşı, 2010 yılından sonra hiçbir çalışma yapılmadığını bu nedenden kaynaklı da ciddi bir atık birikmesi olduğunu belirtti. 

"Mogan Gölümüzü yıllar önceki güzel görüntüsüne kavuşturacağız"

Mogan Gölünün doğal dokusunu korumak adına önlemlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı şunları söyledi;

fmÇalışmalara başlamadan bölgede yaşayan hayvanların kuluçka dönemlerinin sona ermesini bekledik. Kuluçka dönemleri geçtiği için hiçbir canlıya zarar vermeden doğal güzelliklerini koruyarak burada yıllardır birikmiş bu çamuru, atıkları temizliyoruz. Bu birikinti Sukesen Deresi’nin akışına da engel olmaya başlamış, olası bir yağışta su baskınlarına da neden olabilecek seviyeye gelmiş. Ayrıca göldeki bu kirlilik su içerisindeki sirkülasyonu önlerken, oksijenin azalması nedeniyle de canlı türlerinin azalmasına neden oluyor. İnşallah Mogan Gölümüzü yıllar önceki güzel görüntüsüne kavuşturacağız)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa