YÖK'ten "Üniversite sistemi değişiyor" haberine yalanlama:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "Üniversite sistemi değişiyor" yönünde basında yer alan iddianın doğru olmadığını, böyle bir çalışma yapılmadığını duyurdu.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 13:43
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 13:56
YÖK'ten ''Üniversite sistemi değişiyor'' haberine yalanlama:
BY
Barış Yılmaz Muhabir

YÖK bazı medya organlarında "Üniversite sistemi değişiyor" haberleri çıkması üzerine bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada YÖK bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Kurul tarafından böyle bir çalışma gerçekleştirilmediğine işaret edilen açıklamada, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı'nda Kurul'un yaptığı sunuma ilişkin bilgi paylaşıldı.

Buna göre sunumda, yükseköğretim hayatının üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile şu anda devam etmekte olan ihtisaslaşma programını uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları yer aldı.

YÖK Başkanı Erol Özvar ve üyeler, önümüzdeki 30 yıl içinde dünyada ve Türkiye'de yükseköğretimi etkilemesi öngörülen değişimleri  ve YÖK'ün bu projeksiyon doğrultusunda şekillenen gelecek vizyonuna ilişkin hazırlıkları ve projeleri de kapsamlı şekilde sundu.

Toplantının gelecek günlerde devam ettirilmesi de kararlaştırıldı.

Açıklamada, YÖK Başkanı Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katıldığı sunumda haberde bahsi geçen konuların hiçbir biçimde yer almadığı vurgulandı. 

Bu haberin Yükseköğretim Kurulunu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olduğu ifade edilen açıklamada, bunlara itibar edilmemesi istenirken basın yayın organlarına da daha sorumlu davranmaları beklentisi iletildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa