Başkentte 'midesiz' davasında karar

Ankara'da evlilik hazırlığı yapan arkadaşına 'midesiz' diyen şahsın hapis istemini itiraz üzerine Yargıtay bozdu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 14:24
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 15:26
Başkentte 'midesiz' davasında karar
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Ankara'da yaşayan M.İ evlilik hazırlığı yapan arkadaşına, "Sen midesizsin nasıl evlenirsin, evlenemezsin" ifadelerini kullandı.

Arkadaşı ise bu söylemi hakaret kabul ederek soluğu mahkemede aldı, konuyu yargıya taşıdı. İlginç davada Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi, M.İ'yi 1 yıl 15 gün hapse mahkum etti.

Midesiz davasına itiraz

Ancak sanık, kararın haksız olduğunu belirterek itiraz etti. Yargıtay dava ile ilgili hareket davasını bozdu. 

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, arkadaşına "midesiz" dediği için hakaret suçlamasıyla 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan sanık M.İ hakkındaki mahkumiyet kararını, hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bozdu.

Yargıtay "hakaret değil" dedi  

Yargıtay, yaptığı temyiz incelemesinde, Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine göre hakaret suçunun kişilerin onur, şeref ve saygınlığını hedef alarak küçük düşürücü ifadeler içermesi gerektiğini belirtti. 

Yargıtay, sanığın sözlerinin kaba hitap tarzı olduğunu ancak hakaret suçunu oluşturacak boyutta olmadığını vurgulayarak mahkumiyet kararını bozdu.

Kararda, kişilere yönelik her rahatsız edici ya da kaba sözün hakaret suçu kapsamında değerlendirilemeyeceği ve hakaret olarak kabul edilebilmesi için somut bir fiil ya da sövme niteliği taşıması gerektiği ifade edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa