Trump'tan, suikast girişiminin ardından yeniden Pensilvanya'da miting

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump,13 Temmuz’da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya eyaletinin Butler bölgesinde tekrar miting yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 19:03
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 19:03
Trump'tan, suikast girişiminin ardından yeniden Pensilvanya'da miting
AA
Kaynak AA

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, daha önce suikast girişimine uğradığı miting alanında yeniden seçmenleriyle bir araya geldi. Pensilvanya’da gerçekleşen mitingde Trump, 13 Temmuz’da yarıda kesilen konuşmasına atıfta bulunarak, içeriden gelen tehditlerin dışarıdan gelenlerden daha tehlikeli olabileceğine vurgu yaptı.

Trump, Temmuz ayında yaşadığı suikast girişimine değinerek, “Tam bu topraklarda, bir suikastçı beni ve tarihin en büyük hareketini susturmayı hedefledi. Ancak Tanrı’nın yardımıyla bu amacına ulaşamadı” dedi. Trump, olayın ülke için büyük bir tehdit olduğunu belirterek, mücadelenin devam ettiğini ifade etti.

Suikastta hayatını kaybeden itfaiyeci anıldı

Trump, saldırı sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ve yaralanan iki kişiyi de unutmadı. Saat 18.11'de, suikast girişiminin gerçekleştiği saatte, bir dakikalık saygı duruşu yapılması için çağrıda bulundu. Bu çağrı mitinge katılan kalabalık tarafından karşılık buldu.

Elon Musk’tan Trump’a destek mesajı

Etkinliğin bir diğer dikkat çeken anı ise Tesla CEO'su ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın sahneye çıkması oldu. Trump’ın daveti üzerine sahne alan Musk, “Amerika cesurların ülkesidir ve en büyük cesaret testi ateş altında kalmaktır. Bu yüzden Amerika’yı kimin temsil etmesini istersiniz?” diye konuştu. Musk, ayrıca miting katılımcılarına oy kullanma çağrısında bulunarak, 5 Kasım’da yapılacak seçimleri “kazanılması gereken bir savaş” olarak nitelendirdi.

Musk, Demokratların adayı Kamala Harris’in kazanması halinde temel özgürlüklerin tehlikeye gireceğini ileri sürdü.

JD Vance: "Trump demokrasi için kurşun yedi"

Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance de sahnede yer aldı ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile diğer Demokratların, Trump'ın demokrasiye tehdit olduğu yönündeki iddialarını sert bir şekilde eleştirdi. Vance, “Trump demokrasi için bir kurşun yedi. Peki siz ne yaptınız?” sözleriyle kalabalığı coşturdu.

Ne olmuştu?

Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da düzenlediği miting sırasında suikast girişimine uğramıştı. Bir saldırgan, uzun namlulu bir silahla Trump’a ateş etmiş, ancak mermi sadece kulağını sıyırmıştı. Olay sırasında bir itfaiyeci yaşamını yitirirken, iki kişi de yaralanmıştı. Trump, bu saldırıdan hafif yaralı olarak kurtulmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa