SANA duyurdu: İsrail, Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

Suriye haber ajansı SANA, İsrail'in, Suriye'nin Humus iline hava saldırısı düzenlediğini yazdı. Saldırıda 3 aracın hedef alındığı belirtildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 19:11
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 19:15
SANA duyurdu: İsrail, Suriye'ye hava saldırısı düzenledi
EK
Esra Koçak Editör

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, İsrail'in Suriye’nin orta kesiminde yer alan Humus iline hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Habere göre, İsrail’in gerçekleştirdiği bu saldırıda, Humus ilinin güneyinde yer alan Hasye sanayi bölgesinde bulunan üç araç hedef alındı.

SANA'nın verdiği bilgilere göre, saldırıya uğrayan araçlardan biri insani yardım taşıyan bir araç, diğeri ise bir ambulanstı. Bu saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanmaya ilişkin henüz net bir bilgi verilmedi.

İsrail’den Resmi Bir Açıklama Yapılmadı

İsrail, Suriye'deki çeşitli bölgelere yönelik düzenlenen hava saldırıları konusunda genellikle sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu son saldırıya ilişkin de İsrail hükümeti ya da yetkilileri tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Suriye’deki çatışma ortamı içerisinde İsrail, daha önce de benzer saldırılarla gündeme gelmiş ve özellikle İran destekli milisler ile silah depolarını hedef aldığı iddialarıyla biliniyor. Ancak, bu saldırılarla ilgili İsrail genellikle doğrudan bir sorumluluk üstlenmemişti.

Saldırıyla ilgili daha fazla ayrıntının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa