Türk Yıldızları TEKNOFEST'e özel gösteri düzenledi

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timinin Türk Yıldızları, TEKNOFEST için özel hazırladığı manevra ile izleyicilerle buluştu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 20:35
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 20:38
Türk Yıldızları TEKNOFEST'e özel gösteri düzenledi
AA
Kaynak AA

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi olan Türk Yıldızları, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirdikleri özel manevra ile izleyicilerle buluştu. Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgilere göre, Adana Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde sahne alan Türk Yıldızları ekibi, bu festival için özel bir manevra hazırladı.

Zorlu terse tırmanış manevrası

Gösteri sırasında, Türk Yıldızları Tim Lideri Binbaşı Hasan Kocabaş, iki kol uçağının arasından ters bir şekilde gökyüzüne doğru tırmanarak jet uçağıyla yapılabilecek en zor hareketlerden birini başarıyla sergiledi. Terse tırmanış hareketi, uçakların birbirine yakın olduğu bir alanda koordineli olarak gerçekleştirildi ve büyük bir dikkat ve ustalık gerektiren bu manevra izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türk Yıldızları’na yoğun ilgi

Gösteri sırasında, Türk Yıldızları’nın havada sergilediği etkileyici manevralar festivale katılan vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. TEKNOFEST etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu performans, Türk Hava Kuvvetleri’nin yetenek ve gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

10 farklı hava gösterisi yapıldı

Festivalde bugün Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Jandarma Çelik Kanatlar, F-16 uçakları, atak helikopteri ve paramotorların da olduğu 10 farklı hava gösterisi yapıldı.

Ziyaretçiler, paraşütle atlayış ve Bayraktar TB2 eşliğinde helikopterle havadan tahliye gibi heyecanlı gösterilere de tanık oldu.

Adana semalarını son kez renklendirilen etkinlikler, katılımcılar tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa