Biber gazı fırsatçılarından büyük skandal

Son günlerde artan kadın cinayetleri ve tacizleri sonrası fırsatçılar, kadınların kendilerini savunmak için tercih ettiği biber gazlarına aniden zam yaptı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 21:10
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 21:10
Biber gazı fırsatçılarından büyük skandal
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye’de artan şiddet olayları, özellikle kadınlara yönelik cinayet ve taciz vakalarının ardından birçok kadın savunma amacıyla biber gazı ve elektroşok cihazı gibi ürünlere yöneldi. Bu talep artışıyla birlikte fırsatçıların devreye girdiği ve birçok platformda bu ürünlere yüksek oranlarda zam yapıldığı görüldü.

Son yaşanan şiddet olayları öncesinde 80 ila 120 lira arasında satılan biber gazlarının fiyatları, İstanbul’da iki genç kızın katledilmesi ve bir kadının sokak ortasında cinsel saldırıya uğramasının ardından yüzde yüz oranında zamlandı. Bazı biber gazı ürünlerinin fiyatlarının 560 liraya kadar çıktığı belirtiliyor.

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

Biber gazı fiyatlarındaki bu ani artış sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Pek çok kullanıcı, savunma amaçlı ürünlerin fiyatlarının bu kadar yükselmesine tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine bazı satıcılar ürünlerini satıştan kaldırmak zorunda kaldı.

Biber gazı kullanımı Türkiye’de yasal mı?

Şiddet olaylarının artmasıyla birlikte biber gazı kullanımı tekrar gündeme geldi ve bu savunma aracının yasal olup olmadığı merak konusu oldu. Türkiye’de biber gazının kişisel savunma amacıyla kullanılması yasal kabul ediliyor. Ancak bu kullanımın bazı yasal sınırlamalara tabi olduğu belirtiliyor. Biber gazı yalnızca meşru müdafaa amacıyla kullanılabiliyor. Saldırgan bir amaçla ya da yasa dışı eylemlerde kullanılması ise suç teşkil ediyor.

Bu bağlamda, biber gazı gibi kişisel savunma araçlarının yasal olarak nasıl ve ne zaman kullanılacağına dair bilinçlenme önem taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa