Narin cinayetinde sıcak gelişme: Baba evinde öldürülmüş

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında Narin’in eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü kesinlik kazandı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 22:02
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 22:19
Narin cinayetinde sıcak gelişme: Baba evinde öldürülmüş
EK
Esra Koçak Editör

Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos 2023 tarihinde sekiz yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Alınan bilgilere göre, Narin Güran, evine girdikten yalnızca birkaç dakika sonra boğularak hayatını kaybetti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin’in evinde yapılan incelemeler sonucunda, cinayetin kendi evinin bir odasında işlendiği tespit edildi. Savcılığın topladığı deliller ve yapılan DNA analizleri, olayın meydana geldiği anı net bir şekilde ortaya koydu.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, soruşturma kapsamında, evde birçok delilin yok edilmesi için çeşitli yöntemler kullanıldığı belirlendi. Özellikle evdeki eşya, kıyafet ve halıların özel tekniklerle yıkanarak delillerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı öğrenildi. Ancak, bazı eşyalar üzerinde DNA tespitlerinin yapıldığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin’in boğularak öldürüldüğü zaman dilimini belirlemek için HTS kayıtlarını detaylı bir şekilde inceledi. Bu incelemeler sonucunda, tutuklu amca Salim Güran’ın, Narin’in eve geldiği saat olan 15.15’ten önce kardeşi Arif Güran’ın evinde bulunduğu ve daha sonra Narin’in evine girdiği, bu sırada orada olduğu tespit edildi. Ayrıca, anne Yüksel Güran ile Salim Güran arasında 15.20 ile 15.35 saatleri arasında üç kez telefon görüşmesi yapıldığı saptandı.

Narin’in katledildiği saatin ardından, evde bulunan yengeler Hediye Güran, Maşallah Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın, kısa aralıklarla Narin’in evine geldiği kaydedildi. Özellikle Maşallah Güran ve Hediye Güran’ın, 15.15 ile 19.00 arasında defalarca Arif Güran’ın evine geldiği ve evde su kullanımının belirlenen standartların üzerinde olduğu tespit edildi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonucunda, tutuklu sanıkların yeniden sorgulanmasına karar verildi. İlk olarak tutuklu olan 12 kişinin sorgulanacağı ve bu sorgulamaların ne zaman gerçekleştirileceğine dair henüz bir bilgi verilmediği ifade edildi.

Narin Güran’ın katledilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, tutuklanan 12 kişiyi bir avukat ordusunun savunacağı belirtildi. Alınan bilgilere göre, Güran ailesi 12 avukata vekâlet vererek, cezaevindeki tutuklu sanıkları savunma sürecine başladı. Bu avukatlar, cezaevinde toplu bir görüşme gerçekleştirdiği için diğer avukatların görüşmeleri bir süre bekletildi. Bu durum, Güran ailesinin tutuklu şüphelilerinin can güvenliği nedeniyle alındığı ifade edildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa