İsrail Beyrut'u vurmaya devam ediyor

İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde şiddetli patlama oldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Ekim 2024 22:54
GÜNCELLEME
06 Ekim 2024 23:47
İsrail Beyrut'u vurmaya devam ediyor
EK
Esra Koçak Editör

İsrail'in Beyrut'a saldırıları bu gece de devam etti. İsrail medyası büyük bir iddia ortaya attı.  İsrail ordusunun İran'ı vurması için ABD'nin para teklif ettiğini söyledi. 

İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde şiddetli patlama oldu.

Patlama, İsrail ordu sözcüsünün Beyrut'un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah'a ait olduğu iddiasıyla saldırı tehdidinde bulunmasının ardından meydana geldi.

İsrail'in Lübnan'da devam eden saldırılarına ilişkin İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'den Lübnan'ın Burj el-Barajneh'in güney mahallesi sakinlerine 'bölgeyi tahliye edin' uyarısı geldi. X hesabı üzerinden açıklama yapan Sözcü Adraee şu ifadelere yer verdi:

"Burj el-Barajneh'in güney banliyösü sakinleri, özellikle haritalarda belirtilen binalara ve onlara bitişik olanlara acil bir uyarı: Hizbullah tesislerinin ve çıkarlarının yakınında bulunuyorsunuz ve IDF yakın gelecekte onlara karşı harekete geçecek. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları ve bitişiğindekileri derhal tahliye etmeli ve bunlardan en az 500 metre mesafe uzak durmalısınız."

Adraee'nin uyarısından 1 saat sonra bombardıman başladı 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'nin uyarısından 1 saat sonra Lübnan'a yeni bir bombadıman yapıldı. Lübnanlılar bombardımana ilişkin kaydettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine 30'dan fazla hava saldırısı düzenlediği ve bu gece saatlerinde İsrail'in bu bölgeye yönelik en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail'in Es-Safir ve Burc el-Baracine bölgelerini, havalimanı yolu üzerindeki bir benzin istasyonunu, Amerikan Mahallesi ve Gubeyri bölgesindeki bazı binaları ve birçok noktayı hedef aldığı kaydedildi.

İsrail’in Lübnan sınırındaki askeri bölge sayısı 3’e yükseldi

İsrail’in Lübnan’a yönelik kara ve hava saldırıları devam ederken, Lübnan sınırındaki Manara, Yiftah ve Malkia topluluklarının bulunduğu bölge askeri bölge ilan edildi. İsrail’in Lübnan sınırındaki askeri bölge sayısı 3’e yükseldi.

İsrail ordusu, söz konusu kararın Lübnan'daki kara operasyonları sırasında yapılan yeni bir değerlendirmenin ardından alındığını açıkladı.

"İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kaani'den haber alınamıyor" iddiası

Öte yandan İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, adı açıklanmayan İranlı yetkililere dayandırılan haberlerde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'den geçtiğimiz hafta Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlenen saldırıdan bu yana haber alınmadığı iddia edildi.

Yetkililer, Kaani’nin geçtiğimiz ay Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırısında öldürülmesinin ardından Lübnan'a gittiğini aktararak, o zamandan bu yana Kaani’den haber alınmadığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa