Pakistan'ın Karaçi'de Çin vatandaşları hedef alındı: 1 kişi öldü

Pakistan'ın Karaçi şehrinde havalimanı yakınındaki patlamada 1 kişi öldü. Patlamanın Çin vatandaşlarına yönelik bir saldırı olduğu belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 00:14
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 00:14
Pakistan'ın Karaçi'de Çin vatandaşları hedef alındı: 1 kişi öldü
AA
Kaynak AA

Pakistan’ın Karaçi şehrindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınlarında meydana gelen büyük bir patlamada, ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. Dawn gazetesinin haberine göre, akşam saatlerinde havalimanı yakınında meydana gelen patlama, şehir genelinde büyük bir paniğe yol açtı. Patlama, çevredeki birçok noktadan duyulurken, olayın etkisiyle pek çok araç alev aldı.

Yetkililer, havalimanına giriş çıkışları kapattı

Olayın hemen ardından yetkililer, Cinnah Uluslararası Havalimanı'na giriş ve çıkışların güvenlik nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Ancak uçuş operasyonlarının patlamadan etkilenmediği ve devam ettiği bildirildi. Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, patlama havalimanı dışında park halindeki bir tankerin infilak etmesi sonucu gerçekleşti.

El yapımı patlayıcı ile saldırı iddiası

Sind Eyaleti İçişleri Bakanı Ziyaül Hasan Lanjar, saldırının el yapımı patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini ve hedefin yabancılar olduğunu açıkladı. Ancak saldırıya uğrayan kişilerin kimliğine dair detaylı bilgi verilmedi.

Çin vatandaşları hedef alındı

Sind İçişleri Bakanlığı'ndan adını açıklamak istemeyen bir yetkili, patlamanın Çin vatandaşlarına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Pakistan’da, Çin hükümetinin Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında başlattığı Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru projelerinde çalışan çok sayıda Çinli bulunuyor. Ülkede zaman zaman Çin vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleşiyor.

Özellikle, geçtiğimiz Mart ayında Hayber-Pahtunhva eyaletinde Çinli mühendisleri ve işçileri taşıyan bir konvoya düzenlenen saldırıda 5’i Çinli, 1’i Pakistanlı olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmişti. Olay, Çin’in Pakistan’daki yatırımları ve işçileri üzerindeki güvenlik kaygılarını yeniden gündeme taşıdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa