İsrail Suriye'nin Humus kentini hedef aldı

Beşşar Esed rejimi İsrail'in Suriye'nin orta kesimindeki Humus iline saldırı düzenlediğini iddia ederken, İsrail kaynaklarından henüz bir açıklama gelmedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 00:37
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 00:38
İsrail Suriye'nin Humus kentini hedef aldı
AA
Kaynak AA

Beşşar Esed rejimi, İsrail'in Suriye'nin orta kesimindeki Humus iline saldırı düzenlediğini iddia etti. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye'nin orta bölgesinde gece saatlerinde patlama sesleri duyuldu.

SANA, saldırının ardından Suriye hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve "düşman füzelere karşı koyduğunu" belirtti. Patlamaların özellikle Humus ilinde yoğunlaştığı ifade edilirken, saldırıya dair detaylı bilgi verilmedi. Suriye hükümetine yakın sosyal medya hesaplarında da patlama seslerinin doğrulandığı aktarıldı.

Öte yandan, İsrail tarafından saldırıya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. İsrail, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana, İran destekli milis gruplar ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara zaman zaman hava saldırıları düzenliyor. Bu saldırılar, özellikle İran'ın Suriye'deki askeri varlığını hedef alıyor.

İsrail, bölgedeki saldırılarına genellikle resmi bir açıklama yapmaktan kaçınsa da, bu operasyonların İran'ın Suriye'deki güçlerini zayıflatmaya yönelik olduğu biliniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa