Hizbullah, İsrail'in kuzeyini vurduğunu duyurdu

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkilere ve İsrail askerlerine füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlendiğini açıkladı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 06:30
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 06:30
Hizbullah, İsrail'in kuzeyini vurduğunu duyurdu
AY
Arif Yücel Editör

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde bulunan bir askeri üssün çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ile vurulduğu bildirildi. Aynı açıklamada, İsrail'in Ma'alot-Tarshiha bölgesinde de İsrail askerlerinin çok sayıda füzeyle hedef alındığı belirtildi.

Carmel ve Nimra Askeri Üslerine Saldırı

Ayrıca, Safed kentinin Bar'am bölgesinde İsrail askerlerine yönelik füze saldırıları düzenlendiği kaydedildi. Hayfa'daki Carmel Askeri Üssü'nün "Fadi 1" füzeleriyle vurulduğu, Tiberya'daki Nimra Askeri Üssü'nün de hedef alındığı duyuruldu.

İsrail'den Beyrut'a Karşılık

İsrail ordusu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hizbullah mevzilerine saldırı düzenlendiğini bildirdi. Beyrut'un güneyinde, Dahiye bölgesinde şiddetli patlama seslerinin duyulduğu, İsrail savaş uçaklarının Hizbullah'a ait silah depolarını hedef aldığı açıklandı.

İsrail Medyası: Yaralılar Var

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Hayfa ve Tiberya bölgelerine Lübnan'ın güneyinden atılan füzeler sonucunda 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hayfa ve Tiberya'ya Füze Saldırısı: 7 Yaralı

Lübnan'ın güneyinden fırlatılan füzeler, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine isabet etti. İsrail devlet televizyonu KAN'ın, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan aktardığı bilgilere göre, Hayfa'nın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler sonucu 6 kişi yaralandı. Yaralıların hafif ve orta derecede olduğu, tedavi için Rambam Hastanesi'ne nakledildikleri belirtildi.

Tiberya'da ise füze saldırısı sonucu bir kişi "orta ila ciddi arası" bir şekilde yaralandı.

Hizbullah'tan 15 Füze Saldırısı

İsrail ordusu, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana Hayfa'nın Carmel ve körfez bölgelerine ilk kez Lübnan'ın güneyinden 15 füzenin fırlatıldığını bildirdi. Hayfa'nın çevresindeki bölgelere daha önce de Hizbullah tarafından saldırılar düzenlenmiş olsa da, bu kez şehir merkezi hedef alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa