İsrail'de halkın yüzde 35'i Hamas'a kaybettiklerini düşünüyor

İsrail'de yapılan anket göre, halkın yüzde 35'i Hamas'a karşı savaşın kaybedildiğini düşünüyor. İşte haberin detayları...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 07:50
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 07:50
İsrail'de halkın yüzde 35'i Hamas'a kaybettiklerini düşünüyor
AA
Kaynak AA

İsrail devlet televizyonu KAN tarafından yapılan bir ankette, katılımcıların %35'i Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı yürütülen savaşın kaybedildiğine inandığını belirtti. Aynı ankette, %27'lik bir kesim savaşın kazanıldığını savunurken, %38'i bu konuda bir görüş belirtmedi.

Güvenlik Algısında Düşüş

7 Ekim saldırılarının ardından, İsraillilerin güvenlik algısında büyük bir düşüş yaşandı. Ankete katılanların %61'i kişisel güvenlik duygusunu kaybettiğini ifade ederken, özellikle Lübnan sınırına yakın bölgelerde yaşayanların %71'i kendilerini güvende hissetmediğini belirtti.

İsrail Ordusuna Güven Azaldı

Anket sonuçları, İsrail ordusuna olan güvenin de azaldığını gösteriyor. Katılımcıların %41'i orduya olan güveninin azaldığını dile getirirken, %35'lik bir kesim ise güvenlerinin arttığını belirtti. %24 ise bu konuda bir görüş belirtmedi.

Netanyahu Hedeflerine Ulaşamadı

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümeti, Gazze'deki hedeflerine ulaşmakta zorlanıyor. Esirlerin kurtarılması ve Hamas'ın etkisiz hale getirilmesi gibi temel hedeflerin halen başarılamaması, hükümete olan güveni de sarsmış durumda.

Hamas’ın Saldırıları Devam Ediyor

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle Gazze Şeridi'ne karadan yapılan İsrail işgaline karşı düzenlenen saldırılar, hemen her gün devam ediyor ve buna ilişkin görüntüler de paylaşılmaya devam ediliyor.

Gazze'deki Savaşın 1 Yılı Geride Kaldı

7 Ekim 2023'te Hamas'ın başlattığı saldırıların ardından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu saldırılarda 41 bin 870 Filistinli hayatını kaybetti. Bunların yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i ise kadın. İsrail tarafında ise 724 asker öldü, 4 bin 448 asker yaralandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa