İsrail'den Batı Şeria'ya 'Kapsamlı Kapatma' kararı!

İsrail 7 Ekim saldırılarının 1. yılında Batı Şeria'ya yönelik "kapsamlı kapatma" uygulama kararı aldı. Batı Şeria'da askeri varlık arttırılıyor...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 08:15
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 08:15
İsrail'den Batı Şeria'ya 'Kapsamlı Kapatma' kararı!
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'te gerçekleşen Aksa Tufanı saldırılarının yıl dönümüne yaklaşırken, işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik ciddi önlemler alıyor. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail makamları, Batı Şeria'dan Filistinli işçilerin geçişini engelleyecek şekilde geçiş noktalarını kapatarak bölgeyi güvenlik çemberine alma kararı aldı. Bu adım, muhtemel olaylara karşı askeri varlığı artırma ve güvenliği sıkılaştırma amacı taşıyor.

7 Ekim Saldırılarının Ardından İsrail’in Gazze Operasyonu

7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere yönelik ihlallere karşı İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail, bu saldırılarda 1200 vatandaşının öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bu saldırılara karşılık olarak İsrail ordusu, Gazze'ye büyük bir saldırı düzenledi ve bugüne kadar yaklaşık 41 bin 870 Filistinlinin öldüğünü bildirdi. Ölenlerin 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olarak kaydedildi.

Gazze ve Batı Şeria’daki Son Durum

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında 724 askerini kaybettiğini, 4 bin 448 askerin yaralandığını belirtti. Bunun yanı sıra, İsrail ordusu 7 Ekim saldırılarının yıl dönümüne yaklaşırken, Batı Şeria ve tüm cephelerde askeri varlığını artırma kararı aldı.

Esir Takası ve Batı Şeria’da Artan Şiddet

Gazze’de yaşanan çatışmalar sırasında 24 Kasım 2023'te dört günlük bir "insani ara" verilmiş ve bu süreçte karşılıklı esir takası yapılmıştı. İsrail 81 İsrailliyi, Filistin ise 240 esirini serbest bıraktı. Ancak, İsrail ordusu Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki operasyonlarına devam ederek, binlerce Filistinliyi alıkoymayı sürdürüyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail saldırıları sonucu 741 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa