İsrail ordusu hastane avlusunu hedef aldı...

İsrail ordusunun Gazze'de hastane avlusunu hedef alması sonucu çok sayıda Filistinli yaralandı. İsrail ordusu farklı noktalara da saldırmaya devam ediyor.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 08:30
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 08:30
İsrail ordusu hastane avlusunu hedef aldı...
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi avlusunda yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çadırları hedef aldı. Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, bu saldırıda insansız hava araçları kullanıldı ve aralarında çocuklar ve gazetecilerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

İsrail Saldırılarında Filistinli Yaralıların Tahliyesi

Aynı gün, Filistin Kızılayı’ndan sağlık ekipleri, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde bulunan "Ebu Acve" ailesinin evine yapılan saldırı sonrası yaralanan çok sayıda Filistinliyi el-Ehli Baptist Hastanesi’ne nakletti. İsrail'in hava saldırıları devam ederken, Filistinliler yoğun olarak sağlık merkezlerine tahliye ediliyor.

İsrail'in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırılarının Sonuçları

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda sivil kayıplar korkunç boyutlara ulaştı. Şimdiye kadar yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 41 bin 870 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda 97 bin 166 kişi yaralanırken, İsrail’in bombardımanlarında sivil altyapılar, hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alındı. Halen enkaz altında binlerce ölü olduğu tahmin ediliyor.

Lübnan sınırında bir İsrail askeri öldü

İsrail ordusu, Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda bir askerinin hayatını kaybettiğini, iki askerinin ise ağır yaralandığını açıkladı. Ordu tarafından yapılan açıklamada, 5515 Birimi'ne bağlı yedek asker Başçavuş Etay Azulay'ın (25) öldüğü belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa