İslami Cihad Hareketinden 'esir takası' açıklaması

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Filistinli grupların elinde takasa yetecek kadar İsrailli esir olduğunu açıkladı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 08:45
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 08:45
İslami Cihad Hareketinden 'esir takası' açıklaması
AY
Arif Yücel Editör

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Filistinli direniş gruplarının ellerinde, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak kadar İsrailli esir olduğunu ifade etti. Nahhale, bu açıklamayı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlamasının birinci yıl dönümünde yaptı.

İsrailli Esirler Üzerine Açıklamalar

Nahhale, İslami Cihad, Hamas ve diğer Filistinli grupların ellerindeki İsrailli esirlerin, olası bir esir takası anlaşması durumunda, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılmasını sağlayabileceğini belirtti. Esir takasıyla ilgili görüşmelere değinen Nahhale, İsrail'in sorumluluklarından kaçtığını ve direniş gruplarına teslim olmayı zorlayacak koşullar dayatmaya çalıştığını öne sürdü.

Filistinli Direniş Güçlerinin Birliği

Nahhale, Filistinli direniş gruplarının saldırıların başından beri birlik içinde hareket etme kararı aldıklarını ve Hamas'ın siyasi süreci yönetmekle yetkilendirildiğini dile getirdi. Gazze'nin yeniden inşası ve Filistinli esirlerin serbest bırakılacağı bir anlaşma yapılabileceğini vurgulayan Nahhale, İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi şartını yineledi.

Filistin Halkının Birliği

Nahhale, Filistin direniş güçlerinin zafer için birliğinin vazgeçilmez olduğunu ifade ederken, Filistin halkının birliğinin de İsrail ile mücadelede en önemli görevlerden biri olduğunu belirtti.

İsrail Ordusunun Kayıpları Artıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, hayatını kaybeden asker sayısı toplamda 728'e yükseldi. Bu kayıpların 347'si, kara harekâtı sürecinde meydana geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa