Gazze'de 1 yıl içerisinde ne oldu?

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının üzerinden 1 yıl geçti. 365 günlük süreçte çok sayıda yıkım ve hayatlar yerle yeksan oldu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 09:11
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 11:02
Gazze'de 1 yıl içerisinde ne oldu?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

7 Ekim 2023 yılında  Hamas'ın Aksa Tufanı saldırılarının ardından İsrail, Gazze'yi bombalamaya başladı. 

İsrail, 1 yılda 85 bin ton patlayıcı kullanarak Gazze'de adeta taş üstünde taş bırakmadı.  Bu saldırılarda çok sayıda yerleşim birimi kullanılamaz hale geldi. 

Hayalet şehre dönen Gazze'de ortaya da acı bir bilanço çıktı.

İsrail'in bir yıldır saldırılarına devam ettiği Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı olmak üzere çok sayıda insan hayatını kaybetti. 

Gazze de soykırımı daha da ilerleten katil İsrail'in hedefinde Filistin etnik nüfusunu azaltmak vardı. 

İsrail ordusu bu 1 yıl içinde yaklaşık 3 bin 650 katliam gerçekleştirdi. İnsanlık dramının yaşandığı bölgede 41 bin 870 kişi şehit oldu. Saldırılarda,  17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın ve 13 bini erkek hayatını kaybetti.

İsrail katliamlarında 100 bine yaklaşık kişi de yaralandı. Yaralanmalar sonucunda binler insan uzuvlarını da kaybetti. Bir yıl geçmesine rağmen enkaz altında kaybolan 10 bin kişinin cansız bedenlerine ulaşılamadı. 

Gözünü kan bürümüş Siyonist İsrail ve katil Başbakan Binyamin Netanyahu yeni doğan çocukları da öldürdü. 171 bebek hayata gözlerini açmasından kısa süre sonra İsrail saldırılarında şehit oldu. Toplamda ise 710 1 yaşını doldurmamış bebek hayatını kaybetti. 

Gazze'de aileleri yok eden İsrail 902 ailenin nüfustan silinmesine sebep oldu. 25 bin 973 çocuk anne ve babasını ya da ikisinden birini kaybetti.  1364 ailenin sadece bir ferdi, 3 bin 472 ailenin sadece 2 ferdi İsrail saldırılarına rağmen hayatta kaldı. 

İnsanlık dramının yaşandığı bölgede İsrail'in insani yardımları da etkiledi. Bölgeye gönderilen tırların sınırı kapısında bekletildiği Gazzelilere geç ulaştırıldığı bilinirken açlık bunun yanında ilaç eksikliği ve sağlıkta aksama İsrail'in en büyük silahlarından biri oldu. 

Gazze Şeridi'nde bir yılda çoğu çocuk 36 Filistinli açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybederken 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle yaşam savaşı verdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa