İzmir'de ürperten korku evi! İşlem başlatıldı

İzmir Alsancak'ta bulunan bir korku evinin dış cephesine kanlı baş, kafatası gibi plastik mankenler konuldu. Ekipler tarafından manken ve panolar toplandı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 09:11
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 10:23
İzmir'de ürperten korku evi! İşlem başlatıldı
Ecem Çetin Muhabir

Olay, İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semti 1485 Sokak'ta bulunan bir korku evinde yaşandı. 

Korku evinin dış cephesine tanıtım amaçlı maketler ve panolar yerleştirildi. Ancak, yerleştirilen objeler, şehirde büyük tepki topladı.

Yer alan kanlı baş, korku mankeni, başsız vücut maketi, kanlı kol, kafatası, kanlı çocuk maketi ve çeşitli korku temalı figürler, halkta rahatsızlık yarattı.

Özellikle bu maketlerin, İstanbul Fatih'te Yedikule surlarında kantil zanlısı Semih Çelik'in (19) iki genç kız İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice öldürdüğü olayını çağrıştırması nedeniyle pano ve maketler toplanıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan şikayetler üzerine, zabıta ekipleri korku evine giderek reklam panosunda yer alan plastik maketleri tek tek yerinden kaldırdı. İşletme sahipleri hakkında idari ve adli işlem başlatılmasına yol açtı.

Konuya ilişkin İzmir Valiliğinden şu açıklama yaptı;

Olay, kentte geniş yankı uyandırırken, korku evinin işletme sahiplerinin bu tarz bir tanıtım stratejisi kullanması tepki çekti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa