Soykırımın 1. senesinde Gazze'den İsrail'e 4 roket

Terör örgütü İsrail ordusu, sınırdaki bölgelere doğru Gazze Şeridi'nden 4 roket atıldığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 09:25
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 10:08
Soykırımın 1. senesinde Gazze'den İsrail'e 4 roket
AA
Kaynak AA

İsrail ile Hamas arasında roket saldırıları devam ediyor

İsrail merkezli Kanal 12'nin haberine göre, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik 4 roket fırlatıldı. İsrail ordusu, bu roketlerden 3'ünün hava savunma sistemleriyle etkisiz hale getirildiğini, birinin ise açık alana düştüğünü açıkladı. Saldırı esnasında sınır bölgelerinde sirenler çaldı.

Hamas, İsrail askeri mevzilerini hedef aldı

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin güney sınırında İsrail'e ait askeri hedeflere roket saldırısı gerçekleştirildiği duyuruldu. Bu gelişmeler, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda gerilimin sürdüğüne işaret ediyor.

7 Ekim'den bu yana binlerce can kaybı

Hamas, 7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırı başlatmış ve İsrail bu saldırılarda 1.200 vatandaşını kaybettiğini, 5.132 kişinin ise yaralandığını duyurmuştu. Buna karşılık İsrail, Gazze'ye yönelik yoğun saldırılar düzenledi. İsrail'in saldırılarında 17 bini çocuk, 11.378’i kadın olmak üzere toplamda 41.870 Filistinli hayatını kaybetti; yaralı sayısı ise 97.166'ya ulaştı.

Gazze'de sivil altyapı büyük zarar gördü

Gazze'deki saldırılarda hastane ve okul gibi sivil altyapılar da hedef alındı, birçok bina yıkıldı. Enkaz altında halen çok sayıda kişinin olduğu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildiriliyor.

Esir değişimi ve geçici ateşkes süreci

24 Kasım'da ilan edilen 4 günlük insani ara, daha sonra 3 gün uzatıldı. Bu süre zarfında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail'in, çok sayıda Filistinliyi gözaltında tutmaya devam ettiği belirtiliyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinliler saldırılara maruz kalıyor

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından yapılan saldırılarda 742 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail-Filistin çatışması, bölgedeki durumu gerginleştirerek can kayıplarına neden olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa