İsrail, soykırımın 1. senesinde Gazze Şeridi'ni yine vurdu

Terör örgütü İsrail, soykırım savaşının 1. senesinde Gazze Şeridi'ni savaş uçaklarıyla yine vurdu. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 09:53
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 10:20
İsrail, soykırımın 1. senesinde Gazze Şeridi'ni yine vurdu
AA
Kaynak AA

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği hava saldırılarında, en az 4 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Gazze'de düzenlenen bu saldırılar, Filistinlilerin yaşadığı yerleşim alanlarında geniş çaplı yıkıma neden oldu.

Bureyc Mülteci Kampı vuruldu

Sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nı bombaladı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı.

Nusayrat Kampı'nda 7 yaralı

Görgü tanıkları, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 7 Filistinlinin yaralandığını bildirdi. Aynı zamanda, kampın kuzeybatısındaki bölgeler de topçu ateşiyle vuruldu.

Şucaiyye Mahallesi'nde sivil kayıplar

El-Ehli Baptist Hastanesi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in Şucaiyye Mahallesi'nde bulunan "Ebu Acve" ailesine ait bir eve saldırı düzenlendiği, bu saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 41.870 Filistinli öldü ve 97.166 kişi yaralandı. Aynı dönemde, İsrail, Hamas'ın saldırıları sonucunda 1.200 İsraillinin yaşamını yitirdiğini ve 5.132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa