Mamak metrosuna iki adet daha istasyon isteniyor!

Mamak metrosu, Mamak halkı tarafından büyük bir merak içerisinde bekleniyor. İhale sürecinde olan metroya iki istasyonun daha eklenmesi isteniyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 10:14
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 11:32
Mamak metrosuna iki adet daha istasyon isteniyor!
Ecem Çetin Muhabir

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın 2019 yerel seçimleri sırasında en önemli vaatlerinden birisi de 'Mamak metrosuydu'... 

Yavaş'ın verdiği müjdeli haber sonrası Mamak (Dikimevi-Natoyolu) metro projesinin hayata geçirilmesi çalışma başlatıldı ve ihaleye çıkıldı. 

Ocak ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi firmalardan gelen tekliflerin yaklaşık maliyeti aşmasından dolayı ihaleyi iptal etti.

Temmuz ayına gelindiğinde ise Mamak metrosu için ihale süreci yeniden başladı. 

Mamak halkı büyük bir merak ve heyecan içerisinde metronun hayata geçirileceği günleri bekliyor. 

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Hamza Can, ihale aşamasında olan Mamak metrosu ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Can, çeyrek asırdan beri beklenen Mamak metro hattının ihale aşamasına gelmesinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Hamza Can, şunları söyledi;  

ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek. Dikimevi-Natoyolu hattı Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak)

Üreğil ve Şahapgürler istasyonları eklensin

Metronun Mamak'ın toplu ulaşımına önemli ve büyük katkılar sunacağını, aktif 700 binin üzerinde nüfusu barındıracağını ifade eden Hamza Can, bu hizmete iki yeni metro istasyonunun eklenmesini istediklerini ifade etti. 

Can, şunları söyledi;

 

"Mamak’ın toplu ulaşımı daha anlamlı hâle gelecektir"

Hamza Can, Mamak metrosunun biran önce yapılmasının, istasyon sayısının artırılmasının yıllarca ihmal edilen ilçenin çehresini değiştireceğini ifade etti. Can, "Mamak’ın toplu ulaşımı daha anlamlı hâle gelecektir" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa