İsrail, yine Dahiye'yi vurdu! İki hastane kullanılamaz halde

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dâhiye bölgesine düzenlediği saldırılarda iki hastanenin hizmet dışı kalmasına neden oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 10:16
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 10:45
İsrail, yine Dahiye'yi vurdu! İki hastane kullanılamaz halde
AA
Kaynak AA

İsrail, Orta Doğu'da gerginliği tırmandırmaya ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurmaya devam ediyor. Çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail ordusu, dün gece saatlerinde bir kez daha Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesini hedef aldı ve peş peşe hava saldırıları düzenledi. 

İki hastane büyük hasar aldı

İsrail ordusu tarafından Dahiye bölgesine geçekleştirilen yoğun hava saldırıları, iki hastanenin faaliyetlerini durdurmasına yol açtı. Lübnan sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırılar, bölgede büyük hasara neden oldu.

İsrail ordusunun hava saldırıları nedeniyle kullanılamaz hale gelen sağlık kuruluşları arasında St. Therese Hastanesi ve Beyrut'un en büyük hastanelerinden biri olan Er-Rasul el-Azam Hastanesi bulunuyor. Her iki hastane de saldırılardan ciddi şekilde zarar gördüğü için hizmet dışı kaldı. 

Dahiye bölgesinde sağlık hizmetleri risk altında

Özellikle Er-Rasul el-Azam Hastanesi’nin hizmet verememesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olacak kadar önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Saldırıların ardından bölgedeki sivil halk ve sağlık çalışanları büyük bir endişe içinde. Dahiye bölgesinde bulunan diğer sağlık kuruluşlarının da bu saldırıların yarattığı ağır koşullardan etkilenmesi muhtemel görünüyor. 

Olayın ardından Lübnan yetkilileri, bölgede büyük bir insani kriz yaşanabileceği uyarısında bulunarak uluslararası toplumu müdahaleye davet etti. Bu saldırılar, bölgede sağlık hizmetlerinin sekteye uğramasına neden olurken, Lübnan'da sağlık altyapısının İsrail saldırıları nedeniyle ciddi bir tehdit altında olduğu da gözler önüne serildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa