Teknoloji devi Apple'dan yeni karar: iPhone 16 üretimi azaltılacak

iPhone 16'ya olan ilginin beklentinin altında kalması üzerine teknoloji devi Apple'dan üretimi azaltma kararı geldi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 11:34
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 12:59
Teknoloji devi Apple'dan yeni karar: iPhone 16 üretimi azaltılacak
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 serisi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. iPhone 16 serisi, dört yeni modelden oluşuyor: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max. Fakat Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 16, beklenen ilgiye ulaşmakta zorlanıyor.

Yapay zekâ entegrasyonu beklenen ilgiyi yaratmadı

Özellikle yapay zekâ entegrasyonu ve diğer teknolojik yeniliklere yapılan yatırımların, kullanıcılar üzerinde beklenen etkiyi yaratmadığı öne sürülüyor. Bu durumun, iPhone 16 satışlarında düşüşe neden olduğu iddia ediliyor.

Üretimde 3 milyon adetlik kesinti talimatı

Apple’ın tedarik zincirine gönderdiği talimatlar da bu durumu doğrular nitelikte. Şirketin, yonga tedarik zincirinden üretim miktarını azaltmalarını istediği bildirildi. Analistlerin raporlarına göre; Apple, önümüzdeki üç aylık dönem için üretimde 3 milyon adetlik bir kesinti talimatı verdi.

Satışlarda yüzde 15'lik düşüş yaşanabilir

Söz konusu üretim kesintisinin, sene bazında iPhone 16 satışlarında neredeyse yüzde 15'lik bir düşüşe yol açabileceği tahmin ediliyor. Genellikle yeni iPhone modelleri piyasaya sürüldüğünde uzun teslimat süreleri yaşanırken, iPhone 16’nın hemen teslim edilebilir durumda olması da bu talebin düşük olduğunu gösteriyor.

Raporlarda, bu satış düşüşünün Apple için bir risk oluşturabileceği ve stratejik yönetim eksikliklerinin bu duruma katkı sağladığı vurgulanıyor. Ayrıca, yazılım güncellemelerinin gecikmesi, tüketicilerin yeni modelden uzaklaşmasına yol açan bir diğer faktör olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa