Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı arttı

Nijerya'da kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Salgın nedeniyle 359 yaşamını yitirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 12:55
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 13:01
Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı arttı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Nijerya'da kolera salgını hızla yayılmaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı 359'a yükseldi. 

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, salgın başkent Abuja başta  olmak üzere ülkede 36 eyalete yayılmış durumda. 

2024 yılında ülkedeki kolera vakalarında ciddi bir artış yaşanmış, şüpheli vaka sayısı bir önceki yıla göre yüzde 220 oranında artış göstermiştir.

Bu yıl Nijerya'da toplam 10 bin 857 kolera vakası tespit edilmiş ve salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 359’a ulaşmıştır. Salgınların artmasında, çatışmalar, iklim değişikliği, temiz su eksikliği ve hijyen sorunlarının büyük rol oynadığı belirtilmektedir.

Kolera, "Vibrio" bakterisi nedeniyle oluşan ve su yoluyla ya da gıda ile bulaşan bir hastalık olup, ishal ve su kaybına neden olmaktadır. Zamanında tedavi edilmezse ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir.

Nijerya'da temiz suya erişimdeki zorluklar ve sağlık sistemindeki yetersizlikler, salgının yayılmasını kolaylaştırıyor ve ölümleri artırıyor. Ayrıca ülkede sıtma, tifo, çocuk felci ve maymun çiçeği gibi diğer salgın hastalıklar da sıkça görülmekte, bu durum sağlık sisteminin kapasitesini zorlamaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa