Bakan Uraloğlu’ndan Discord açıklaması

Discord grupları üzerinden yapılan sohbetler tartışma yarattı. Sosyal medya uygulaması kapatılacak mı? Gözlerin çevrildiği Uraloğlu'ndan açıklama geldi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 13:47
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 14:58
Bakan Uraloğlu’ndan Discord açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye'de Discord platformu son günlerde özellikle çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi ciddi suçlamalarla gündeme geldi. 

Sosyal medyada hızla yayılan iddialar ve paylaşımlar sonrasında hükümet ve ilgili bakanlıklar konuyu yakından takip etmeye başladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’a erişim engeli getirilip getirilmeyeceği yönündeki sorulara yanıt verirken, konu hakkında çeşitli bakanlıklarla istişarelerin sürdüğünü, ancak şu an için alınmış bir karar olmadığını belirtti.

İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ile yapılan toplantılar sonucunda, platformun gençler ve çocuklar üzerindeki olası zararlı etkilerine karşı alınabilecek önlemler değerlendiren Bakan Uraloğlu, yasakçı bir tutum sergilemek istemediklerini ancak gençlerin güvenliği için her türlü yetkinin kullanılabileceğini vurguladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ayrıca ailelerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeleri gerektiğine dair önemli bir uyarıda bulundu.

Discord’un Türkiye’de engellenip engellenmeyeceği konusu belirsizliğini korurken yetkililer çocukları ve gençleri korumak için tüm seçenekleri gözden geçirilmesini istiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa