"Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani öldü" iddialarına yanıt geldi

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsrail Kaani ile iletişim kurulamadığı ve kendisinin ölmüş olabileceği ile ilgili iddialara yalanlama geldi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 14:05
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 14:25
''Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani öldü'' iddialarına yanıt geldi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Lübnan'a gittiği ileri sürüldü. Bunun üzerine de İsmail Kaani'den herhangi bir haber alınamadığına dair birtakım iddialar ortaya atıldı.

İki üst düzey İranlı yetkili, Reuters'a konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu yetkililer, İsrail tarafından geçen hafta Beyrut'a gerçekleştirilen saldırılar sonrası İsmail Kaani ile iletişime geçilemediğini dile getirdi.

İranlı yetkililerden biri, Hizbullah'ın önemli isimlerinden biri olan ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak anılan Haşim Safiyuddin'e yönelik olduğu iddia edilen saldırı esnasında İsmail Kaani'nin başkent Beyrut'un güneyinde olduğunu fakat Haşim Safiyuddin ile beraber olmadığını dile getirdi. Yetkili, o zamandan beri İran yönetimi veya Hizbullah tarafından İsmail Kaani'ye ulaşılamadığını kaydetti.

"İsmail Kaani görevine devam ediyor"

Bunun üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan açıklama geldi.

Kudüs Gücü Koordinasyon Yardımcısı İrec Mescidi, çok sayıda kişinin İsmail Kaani'ye ne olduğunu sorduğunu ve kendilerinden açıklama beklediğini fakat herhangi bir açıklamada bulunmaya gerek olmadığını belirtti.

İsmail Kaani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden İrec Mescidi, kendisinin görevine devam ettiği bilgisini de paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa