Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bedelini ödeyecek!

Gazze saldırılarının 1. yıl dönümü nedeniyle paylaşımda bulunan Erdoğan, İsrail’in er ya da geç bedelini ödeyeceğini belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 14:16
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 15:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bedelini ödeyecek!
AA
Kaynak AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'ye yönelik sert mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yıl dönümünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda sert ifadeler kullandı. Erdoğan, yaşanan trajedinin yalnızca masum sivillerin ölümünü değil, aynı zamanda insanlığın ve uluslararası sistemin de çöküşünü ifade ettiğini vurguladı.

“İsrail soykırımın bedelini ödeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarının bir yıldır sürdüğünü hatırlatarak, bu "soykırımın bedelini" İsrail’in er ya da geç ödeyeceğini belirtti. Erdoğan, bu tür insan hakları ihlallerinin cezasız kalmayacağını ifade etti.

“Netanyahu, Hitler gibi durdurulacak”

Erdoğan, paylaşımında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Adolf Hitler’e benzeterek, “Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır” dedi. Erdoğan, bu sürecin tüm dünya için bir vicdan meselesi olduğunu belirtti.

fm"Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır")

“Türkiye, İsrail'in karşısında durmaya devam edecek”

Türkiye'nin bu duruma kayıtsız kalmayacağını ifade eden Erdoğan, bedeli ne olursa olsun İsrail hükümetinin karşısında durmaya devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı, dünyayı da Türkiye'nin bu "onurlu duruşuna" katılmaya çağırarak, uluslararası kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa