AK Parti'den Genel Merkez önünde Filistin açıklaması

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Merkez binası önünde Gazze'deki soykırımını kınayarak, Filistinlilere desteklerini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 14:18
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 14:41
AK Parti'den Genel Merkez önünde Filistin açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

7 Ekim 2023 yılında  Hamas'ın Aksa Tufanı saldırılarının ardından İsrail, Gazze'yi bomba yağmuruna tuttu.

Gazze bir yıldır karadan, havadan ve denizden yoğun saldırı altında kalırken İsrail ordusu 3 bin 650 katliam gerçekleştirdi. İnsanlık dramının yaşandığı bölgede 41 bin 870 kişi şehit oldu. 

Saldırılarla sarsılan Gazze'nin altyapısı da tamamen çöktü. Gazzeliler bir yıldır savaşın durması için  uluslararası toplumdan yardım beklerken Filistinlilerin yanında Türkiye yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk saldırının hemen ardından itidal açıklaması yaparak bugüne kadar Gazze ev Filistin halkını savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya nefret söylemlerin, her defasında dile getiren Erdoğan, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere sessizliğe bürünen Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu.

Türkiye'de dün üç büyük il başta olmak üzere 60 şehirde Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Bugün saldırıların birinci yıl dönümünde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Merkez binası önünde Gazze'deki soykırımını kınayarak, Filistinlilere desteklerini açıkladı.

Savaşta hayatlarını kaybedenlerin rakam değil bir can olduğunu vurgularken Gazze'de yaşanan soykırımın izlerinin nesiller boyu akıllara kalacağını söyledi. 

Bir yıldır akan kanın durmasını istediklerini dile getiren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir," Katil İsrail, yaralar açmaya daha ne kadar devam edecek?" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa