Erkek turistler saygılarından etek giyip camiye girdi!

Diyarbakır Ulu Camii’ne şortla gelen erkek turistler, eşofman bulamayınca “saygısızlık olmasın” diye kadınlara ayrılan etekleri giydi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 14:35
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 14:45
Erkek turistler saygılarından etek giyip camiye girdi!
DHA
Kaynak DHA

Diyarbakır Ulu Camii’ni ziyaret eden turistlerin etek tercihi dikkat çekti

Diyarbakır’da bulunan tarihi Ulu Camii’yi ziyaret eden ve uygun kıyafeti olmayan erkek turistler, cami içerisinde kendileri için ayrılan pantolon ve eşofman bulamayınca kadınlara ayrılmış etekleri giyerek camiye girdiler. Bu saygılı davranışları, cep telefonu kameralarına yansıdı.

Turistler cami adabına uydu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan, İslam dünyasında beşinci Harem-i Şerif olarak kabul edilen Ulu Camii, her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Camide ziyaretçilerin uygun kıyafetlerle girebilmesi için çeşitli giysiler bulunduruluyor. Cami rehberi Yaser Aydın, turistlerin cami adabına uygun şekilde giyinme konusunda hassas olduklarını belirtti. Yoğun ziyaretçi akışı nedeniyle pantolon ve eşofman kalmadığında, turistler camiye saygılı davranmak için etekleri tercih ettiler.

“Pantolon kalmayınca etek giydiler”

Rehber Yaser Aydın, camiye gelen ziyaretçiler için özel olarak ayrılan kabinlerde başörtüsü, etek ve pijama gibi kıyafetlerin bulunduğunu belirtti. Erkek turistlerin bazen pantolon ya da pijama bulamayınca etek giymeyi tercih ettiklerini ifade eden Aydın, bu durumu anlayışla karşıladıklarını ve misafirlerin manevi atmosfere uygun bir şekilde hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Ayrıca, ziyaretçilere kıyafet konusunda hiçbir zorlayıcı tutum sergilemediklerini belirtti.

Cami ziyaretlerinde ilgi yoğun

Yaser Aydın, Diyarbakır Ulu Camii’ye gelen ziyaretçilere altı dilde bilgilendirme yapıldığını ve cami adabına ilişkin uyarı panolarının yer aldığını aktardı. Aydın, beş yıldır süren rehberlik görevinde, farklı ülkelerden gelen ziyaretçilere İslamiyet hakkında da bilgi verdiklerini ve bu süreçte 14 kişinin Müslüman olmasına tanıklık ettiklerini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa