İsrail durmuyor! 25 farklı noktadaki Lübnanlılara "gidin" çağrısı

İsrail, Lübnan'ın güneyinde bulunan 25 farklı noktadaki sivillere "evlerini terk etmeleri" yönünde çağrıda bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 15:20
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 15:41
İsrail durmuyor! 25 farklı noktadaki Lübnanlılara ''gidin'' çağrısı
AA
Kaynak AA

Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenleyerek sivillerin yaşamını yitirmesine ve altyapıda büyük hasar oluşmasına neden olan İsrail, şimdi de belirli bölgelerde yaşayan insanlardan evlerini terk etmelerini istiyor.

İsrail ordusu, son olarak Lübnan'ın güneyinde yer alan 25 köy ve yerleşim alanındaki Lübnanlılara çağrıda bulundu. Ordu, söz konusu yerlerde yaşayan sivillerin evlerini derhal boşaltmalarını talep etti.

Konuya ilişkin açıklama ise İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee'den geldi. Adraee, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Lübnan'ın güneyinde bulunan bazı bölgelerin terk edilmesi için çağrıda bulunan Adraee, saldırı gerçekleştireceklerine dair tehditler savurdu.

Adraee, ülkenin güneyinde bulunan 25 köy ve yerleşim alanındaki Lübnanlılardan evlerini boşaltmalarını ve Eveli Nehri'nin kuzeyine geçiş yapmalarını istedi.

İsrail ordusu, kara saldırısının kısıtlı olacağını ileri sürmüştü ancak buna uygun davranmadığı da açıkça görülüyor. Ordu, sadece sınır bölgelerinin değil aynı zamanda ülkenin güneyinde bulunan Litani Nehri'nin kuzeyindeki çok sayıda köy ve beldenin derhal terk edilmesini talep ediyor.

Yeni bir hava saldırısı için düğmeye basıldı

Terör devleti olarak anılan İsrail'in ordusu, Lübnan'ın güneyine tekrar hava saldırısı başlatıldığını ifade etti. Adraee, bu hava saldırılarının Hizbullah hedeflerine yönelik olduğunu ileri sürdü.

İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları ile çoğu zaman ülkenin güneyi ile birlikte doğuda bulunan Bekaa Vadisi ve Beyrut da hedef alınıyor.

İsrail, 30 Eylül 2024 tarihinde Lübnan'ın güneyinde kara saldırılarını başlattıklarını duyurmuştu. "Kısıtlı" ve "yoğun" olarak nitelendirilen bu saldırılar ile yalnızca Hizbullah hedeflerinin ortadan kaldırılacağı ifade edilmişti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa