Lübnan bilançoyu duyurdu: İsrail, 2 binden fazla kişiyi öldürdü

Lübnan, İsrail tarafından 8 Ekim 2023 tarihinden beri düzenlenen saldırılar sonucunda toplam 2.083 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 15:44
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 16:12
Lübnan bilançoyu duyurdu: İsrail, 2 binden fazla kişiyi öldürdü
AA
Kaynak AA

Vadedilmiş topraklar hayali ile önce Gazze'de katliam başlatan İsrail, şimdi de sadece Hizbullah hedeflerine yönelik saldırı düzenleyeceğini iddia ederek Lübnan'daki sivilleri öldürüyor. İsrail'in son dönemde peş peşe saldırılar ile hedef aldığı Lübnan'da bilanço açıklandı. 

Konuya ilişkin açıklama da Lübnan Sağlık Bakanlığından geldi. İsrail tarafından 8 Ekim 2023 tarihinden beri Lübnan'a saldırılar gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, bu saldırılarda 2.083 kişinin yaşamını yitirdiği ve 9.869 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında, İsrail ordusu tarafından dünden beri Cebeli Lübnan vilayetine yönelik saldırıların düzenlendiği kaydedildi. Bu saldırılar sonucunda 15 kişinin yaşamını yitirdiği ve 46 kişinin ise yaralandığı vurgulandı.

İsrail'in Güney vilayetine hava saldırıları düzenlediği belirtildi ve söz konusu saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 19 kişinin yaralandığı aktarıldı. Nebatiye bölgesine gerçekleştirilen saldırılarda 4 kişi yaşamını yitirirken 26 kişi de yaralandı.

İsrail tarafından Bekaa bölgesine hava saldırıları gerçekleştirildiği ve bu saldırılarda 12 kişinin yaralandığı aktarıldı. Bununla birlikte Baalbek el-Hirmil bölgesine de hava saldırıları gerçekleştirildiği ve bu saldırılarda 8 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Dünkü saldırılarda 22 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı, dün ülkeye gerçekleştirilen saldırılarda 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı. İsrail ordusu tarafından Lübnan'a yönelik saldırılar için düğmeye basıldığı günden beri toplam 2.083 kişi yaşamını yitirirken 9.869 kişi de yaralandı.

8 Ekim 2023 tarihinden beri terör devleti olarak anılan İsrail'in ordusu ile Hizbullah arasındaki mücadele devam ediyor. İsrail, hem ülkenin güneyini hem de Beyrut'un Dâhiye bölgesini şiddetli hava saldırıları ile vuruyor. Diğer yandan, Hizbullah ise İsrail'in kuzeyinde yer alan askerî alanları İHA'lar (insansız hava araçları) ve füzeler ile hedef alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa