iPhone'lara yapay zeka geliyor! Apple Intelligence için tarih verildi

iPhone modellerine çok sayıda yapay zeka özelliğini getirecek olan Apple Intelligence'ın 28 Ekim'de kullanımda olacağı duyuruldu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 16:19
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 16:33
iPhone'lara yapay zeka geliyor! Apple Intelligence için tarih verildi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Apple, haziran ayında tanıttığı "Apple Intelligence" adlı yapay zeka özelliklerini, işletim sistemlerinin yeni sürümüyle birlikte akıllı telefonlarına entegre edeceğini duyurmuştu. Bu yeni özelliklerin kullanılabilir tarihi ise 28 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Apple, yapay zeka özelliklerini en güçlü cihazlarında doğrudan cihaz üzerinde çalıştırmayı planlarken, daha düşük donanıma sahip cihazlarda bu özelliklerin çevrim içi olarak çalıştırılacağını belirtti.

Apple Intelligence, yalnızca belirli iPhone modellerinde mevcut olacak. Ekim ayında yayımlanması beklenen iOS 18.1 güncellemesi ile yapay zeka desteğine sahip olacak cihazlar arasında şunlar yer alıyor:

  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 16
  • iPhone 16 Plus
  • iPhone 16 Pro
  • iPhone 16 Pro Max

Ayrıca, Genmoji, fotoğraf oluşturma ve ChatGPT entegrasyonu gibi özelliklerin sene sonuna kadar bu telefonlara gelmesi bekleniyor. Diğer yandan, üretken yapay zeka destekli Siri'nin muhtemelen sene sonuna kadar kullanıma sunulmayacağı belirtildi.

Yapay zeka özellikleri Amerikan İngilizcesi olarak sunulacak

Apple, yapay zeka özelliklerinin ilk aşamada yalnızca Amerikan İngilizcesi dilinde sunulacağını ve diğer dillerin desteğinin önümüzdeki sene itibarıyla ekleneceğini duyurdu. Ayrıca, yalnızca A17 Pro ve üstü işlemcilere sahip iPhone modellerinin bu güncellemeyi alabileceği ifade edildi.

Apple, diğer modellerdeki işlemcilerin yapay zeka özelliklerini çalıştırmak için yeterli güçte olmadığını açıkladı. Bu durum, kullanıcıların yalnızca belirli yeni modellerle en son teknolojilere erişebileceğini gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa