İsrail'e açılan soykırım davasında önemli gelişme: Yeni deliller var!

Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından İsrail'e karşı açılan soykırım davası kapsamında yeni delillerin sunulacağı öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 16:36
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 16:53
İsrail'e açılan soykırım davasında önemli gelişme: Yeni deliller var!
AA
Kaynak AA

Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından İsrail'e karşı açılan soykırım davasında önemli bir gelişme yaşandı. Uluslararası Adalet Divanında açılan davada Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından birtakım yeni delillerin mahkemeye sunulacağı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'dan geldi. Açıklamada, İsrail'e karşı açılan soykırım davasına dair Uluslararası Adalet Divanı'na kanıtlara dayalı bir dilekçe verileceği ifade edildi.

"Dilekçede detaylı deliller yer alıyor"

Dilekçede İsrail tarafından Filistin'de soykırım suçunun işlendiğini ispatlamak üzere detaylı delillerin yer aldığı belirtilen açıklamada, İsrail'e önemli bir çağrıda bulunuldu. Açıklamada, İsrail'in mahkeme tarafından 26 Ocak günü, 28 Mart günü ve 24 Mayıs günü verilen geçici emirleri hızlı bir şekilde yerine getirmesi gerektiği kaydedildi.

"Ateşkes hemen ilan edilmeli"

Bölgede artan gerginliğin önemli ölçüde kaygılandırdığı aktarılan açıklamada, bu gerginliğin Orta Doğu'yu uçurumun eşiğine getirdiğinden bahsedildi. Açıklamada, Gazzelilerin acılarını sonlandıracak ve insani yardımların muhtaç kişilere götürülmesine imkân tanıyacak bir ateşkesin vakit kaybetmeden ilan edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

"Tıpkı Gazze'deki gibi Lübnan'da da siviller ölüyor"

İsrail tarafından Lübnan'a düzenlenen saldırılara işaret edilen açıklamada, İsrail'in Hizbullah hedeflerine yönelik saldırı düzenlediğini ileri sürdüğü ancak tıpkı Gazze'deki gibi sivilleri öldürdüğü belirtildi.

Açıklamada, uluslararası toplumun hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da sivillere yönelik zulmün sonlandırılması konusunda gayret göstermesi gerektiği kaydedildi ve şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa