Güvenilir bilgi için Google da mavi tik trendine katılıyor

Kullanıcıların doğru ve güvenilir bilgilere kolay bir şekilde erişebilmeleri için Google arama sonuçlarında mavi tik işaretinin görüneceği bildirildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 17:14
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 17:31
Güvenilir bilgi için Google da mavi tik trendine katılıyor
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Son dönemde X (eski adıyla Twitter) ile başlayan mavi tik akımı, ardından Instagram’ın da katılmasıyla geniş bir etki alanına ulaştı. Şimdi Google da bu akıma katılarak önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

İnternet, bilgiye erişimin en hızlı ve en basit yollarından biri haline gelmişken yanıltıcı bilgilerin yer aldığı kaynaklar da gün geçtikçe artıyor. Bu durum, kullanıcıların doğru bilgiye ulaşmalarını giderek daha da güç hale getiriyor. 

Güvenilir bilgiler daha belirgin hale gelecek

Google, bu probleme çözüm getirmek amacıyla arama sonuçlarına ekleyeceği mavi tik özelliği ile güvenilir bilgilerin daha belirgin hale gelmesini sağlamak istiyor. 

Yeni uygulama ile birlikte arama sonuçlarında belirli web sitelerinin yanında mavi tik simgesi yer alacak. Bu simge, o sitenin Google tarafından onaylandığını ve güvenilir kabul edildiğini ifade edecek. Bu sayede kullanıcılar, hangi sitelerin doğru bilgi sunduğunu daha kolay bir şekilde anlayabilecekler. 

Yanlış bilgilerle karşılaşma ihtimali azalacak

Mavi tik, günümüzde yalan haberlerin yaygınlaşması nedeniyle kritik bir önem arz ediyor. Kullanıcılar, mavi tik simgesi bulunan web sitelerine güvenerek yanlış bilgilerle karşılaşma ihtimalini azaltacaklar.

Uygulamanın ilk aşamasında Samsung, Microsoft, Apple, Amazon, Nike ve Meta gibi büyük markaların web sitelerinde bu onay simgesinin gösterilmesi planlanıyor.

Google, daha küçük yerel işletmeler için de benzer bir doğrulama uygulaması geliştirmeyi hedefliyor. Bu gelişme, dijital ortamda bilgi güvenliğini artırmak ve kullanıcıları yanıltıcı içeriklerden korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa