İsrail, Nasrallah'ın muhtemel halefinin ölümünü teyit edemedi

İsrail, hedef aldığını iddia ettiği Nasrallah'ın muhtemel halefinin ölümünü henüz doğrulayamadığını açıkladı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 18:12
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 18:50
İsrail, Nasrallah'ın muhtemel halefinin ölümünü teyit edemedi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İsrail, Hizbullah'ın komuta kademesindeki isimleri birer birer yok etti.

Hizbullah Genel sekreteri Nasrallah da Beyrut'un Dahiliye Bölgesine 7 atom bombasına eşdeğer 80 ton patlayıcı atılarak öldürüldü.

israil, 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine yine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda sığınak delici bombalar kullanıldı.

Bu kez hedef Nasrallah'ın yerine geçeceği gözüyle bakılan isimlerden Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin idi.

Pek çok ajans, Safiyuddin'in öldüğünü duyurdu. Ancak İsrail'den  bu ölüm haberini henüz teyit edemedikleri açıklaması geldi.

İsrail'in Hükümet Sözcüsü David Mencer, bilgilendirme toplantısında Haşim Safiyuddin'in ölümünü teyit edebilecek bilgiye sahip olmadıklarını bildirdi.

Mencer Mencer, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak değerlendirilen Safiyuddin'in ölümünü doğrulamaları halinde, bunu İsrail ordusunun internet sitesinde paylaşacaklarını belirttti.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında korunaklı bir odada olmasına rağmen oluşan yıkım yüzünden havasız kalarak hayatını kaybetmişti.

Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlenmedi. Ancak yeni Hizbullah Genel Sekreteri olarak Safiyuddin'in ismi ön plana çıkıyor.

Lübnan tarafından açıklanan verilere göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında Lübnan tarafında 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere 2 bin 83 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa