İsrail ordusunun Cibaliya'ya saldırısında en az 10 kişi öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 18:50
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 18:56
İsrail ordusunun Cibaliya'ya saldırısında en az 10 kişi öldü
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda 1 yıl geride kalırken dün gece Gazze'nin birçok yerinde patlamalr meydana geldi. 

Filistin Resim Ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden operasyonlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Haberde, saldırının İsrail’in "soykırım saldırıları" çerçevesinde sürdüğü ifade edildi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Filistin Kızılayı ekipleri, Cibaliya'daki saldırı sonrası en az 10 Filistinlinin cansız bedenine ulaştıklarını açıkladı. Bununla birlikte, saldırı sonucunda onlarca kişi yaralanırken, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği yoğun saldırılarla sivillere büyük zarar veriyor. Saldırılarda şimdiye kadar 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 909 Filistinli hayatını kaybetti. Aynı dönemde 97 bin 303 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınarak bölgedeki sivil altyapının ciddi şekilde tahrip edildiği kaydedildi.

Gazze’de devam eden çatışmalarda, özellikle sivil alanların hedef alınması uluslararası toplumda büyük tepkilere yol açıyor. Saldırıların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılabilmesi için çalışmalar sürerken, bölgedeki insani kriz her geçen gün daha da derinleşiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa