Havalimanında cinsel organlarında külçe altınlarla yakalandılar

İzmir'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 6 Özbek kadın havalimanında cinsel organlarına sakladıkları altınlarla yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 18:52
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 19:28
Havalimanında cinsel organlarında külçe altınlarla yakalandılar
DHA
Kaynak DHA

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda, Türkiye'ye kaçak olarak sokulmaya çalışılan büyük miktarda altın ve elektronik eşya ele geçirildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün istihbarat çalışmaları sonucunda, Özbekistan uyruklu 6 kadının yasa dışı yollarla Türkiye'ye altın sokmaya çalıştığı tespit edildi.

Operasyon, 2 Ekim'de Dubai'den gelen uçaktaki kadın yolcuların havalimanında durdurulmasıyla başladı.

Polis ekipleri, kadınları karşılamaya gelen iki aracı da durdurarak detaylı aramalar gerçekleştirdi.

Bu aramalar sonucunda, her biri 110 gram ağırlığında 82 külçe altın, 18 adet oyun konsolu, oyun kolları, ve 3 akıllı cep telefonu ele geçirildi. 

Ancak asıl dikkat çeken ayrıntı, kadın yolcuların iç beden muayenesinde ortaya çıktı.

Yapılan cerrahi müdahaleler sonucu, kadınların cinsel organlarında gizlenmiş toplam 84 külçe altın daha bulundu. Böylece, ele geçirilen altınların toplam sayısı 166'ya, ağırlığı ise 18 kilo 500 grama ulaştı.

Bu külçe altınların piyasa değerinin 55 milyon TL olduğu belirtilirken, kaçakçılık girişimine karışan 6 kadın yolcu ve onlara yardım ettiği belirlenen bir kişi gözaltına alındı. Yedi şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polisin zamanında gerçekleştirdiği operasyon, Türkiye'ye yasadışı yollarla altın sokulmasını engellerken, kaçakçılık şebekesinin önemli bir ayağı çökertilmiş oldu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa