Deniz altından çıkanlara şaşıracaksınız

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, dalgıçların gerçekleştirdiği su altı temizliğinde, denizin altından klozet, çöp konteyneri ve sandalye gibi atıklar çıkarıldı

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 19:00
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 19:27
Deniz altından çıkanlara şaşıracaksınız
DHA
Kaynak DHA

Balıkesir'in Erdek ilçesinde gerçekleştirilen su altı temizliğinde, 36 gönüllü dalgıç denizin dibinden klozet, çöp konteyneri ve sandalye gibi çeşitli atıklar da dahil olmak üzere 1000'in üzerinde atık çıkardı.

Erdek'te su altı temizliği ve bilinçlendirme faaliyeti

Erdek Belediyesi, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Gönüllüleri ve ODTÜ Sualtı Topluluğu'nun iş birliğiyle, 4-6 Ekim tarihleri arasında deniz kirliliğiyle mücadele kapsamında su altı temizlik ve farkındalık çalışmaları düzenlendi. Çalışma kapsamında 36 gönüllü dalgıç ve 2 su altı görüntüleme yönetmeni, deniz dibindeki katı atıkları, ömrünü tamamlamış lastikleri ve hayalet ağları temizledi. Özellikle Erdek Limanı'nda yoğunlaşan temizlik çalışmalarında klozet, tuvalet taşı, çöp konteyneri, sandalye, plastik atıklar, araç lastikleri ve cam şişeler çıkarıldı. Bu atıklar, su altı görüntüleriyle belgelenerek limanda sergilendi.

Başkan Karışık: 'Müsilajın sebebi insanların tahribatı'

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, müsilaj sorununa dikkat çekerek denize atılan atıkların bu çevre felaketinin başlıca nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. Karışık, “Belediyemiz ve ODTÜ iş birliğiyle düzenlediğimiz Erdek Sualtı Temizlik Kampı sonucunda bu etkinliği gerçekleştirdik. 2021 yılında yaşanan müsilajın en büyük sebeplerinden biri, insanların denize verdiği zarardır. Denizden çıkarılan plastikler, araç lastikleri ve cam şişeler bunun bir kanıtı. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha temiz bir Erdek bırakmak için lütfen denizlerimizi kirletmeyelim” ifadelerini kullandı.

'80 dalışta 1000'in üzerinde atık çıkardık'

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği’nden Hakan Tiryaki de deniz dibinde yaşayan ve tehlikede olan büyük midye türü pinaların yaşam alanlarını temizlediklerini belirtti. Tiryaki, “ODTÜ ile iş birliği yaparak 36 gönüllü dalgıçla 80 dalış gerçekleştirdik ve 1000’in üzerinde atık çıkardık. Her dalış yaptığımız yerde benzer manzaralarla karşılaşıyoruz, ancak Erdek Limanı'nda pinaların yoğunluğu ve tehdit altında olmaları bu bölgeyi temizlememizde önemli bir etken oldu. Amacımız insanları bilinçlendirmek ve denizin yaşamımızdaki önemini kavratmak. Nasıl ki bir insanı gasp etmek suçsa, denizi kirletmek de bir suçtur” diye konuştu.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa