Beşiktaş taraftarı için karar verildi: Lyon'a girmeyecek

Beşiktaş'ın Lyon ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma ile ilgili Lyon Valiliği, siyah-beyazlı taraftarların stadyuma ve kente alınmamasına karar verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 19:29
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 19:43
Beşiktaş taraftarı için karar verildi: Lyon'a girmeyecek
EK
Esra Koçak Editör

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın 25 Ekim Perşembe günü deplasmanda Olympique Lyon ile oynayacağı karşılaşma öncesinde, siyah-beyazlı taraftarlar için önemli bir karar alındı. Lyon Valiliği, Beşiktaş taraftarlarının hem stadyuma hem de Lyon kentine alınmayacağını duyurdu.

Güvenlik riski nedeniyle taraftara yasak

Beşiktaş Kulübü, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Lyon Valiliği’nin bu kararını doğruladı. Açıklamada, "Lyon Valisi, UEFA Avrupa Ligi kapsamında 25 Ekim Perşembe günü oynanacak Olympique Lyon – Beşiktaş karşılaşması öncesinde, taraftarlarımızın stadyuma ve Lyon şehrine girişine izin verilmeyeceğini kararlaştırdı" denildi.

Kararın gerekçesi olarak 2017 yılında aynı iki takım arasında oynanan maç sırasında yaşanan ciddi olaylar gösterildi. Yüksek güvenlik riski sebebiyle alınan bu tedbirin, Lyon Valiliği tarafından yapılan güvenlik toplantısında kesinleştiği belirtildi. Bu toplantıya Fransız Emniyeti, UEFA Güvenlik Birimi, Türkiye Futbol Federasyonu Güvenlik Koordinatörlüğü ve Türkiye NFIP’nin katıldığı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü’nden taraftarlara uyarı

Beşiktaş Kulübü, bu gelişme üzerine taraftarlarına çağrıda bulunarak, "Olympique Lyon – Beşiktaş maçında deplasman tribününde taraftarlarımızın yer almasına izin verilmeyecek. Bu nedenle, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına taraftarlarımızın söz konusu maç için seyahat programı yapmamalarını önemle rica ederiz" ifadelerine yer verdi. Kararın kesinleştiği ve geri alınmayacağı vurgulanarak, seyahat planı yapan taraftarlar bilgilendirildi.


Bu karar, 2017 yılında Lyon’da oynanan ve taraftarlar arasında çıkan olayların tekrarlanma olasılığı göz önünde bulundurularak alındı. Yüksek güvenlik riski taşıyan karşılaşmada, Beşiktaş taraftarlarının deplasman tribününde yer almayacağı resmileşti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa