ABB Başkanı Yavaş'tan "İnternet ve Çocuk Güvenliği" semineri duyurusu

ABB Başkanı Mansur Yavaş son günlerde yaşanan olaylardan kaynaklı “İnternet ve Çocuk Güvenliği” seminerlerine başlanılacağını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 20:00
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 20:25
ABB Başkanı Yavaş'tan ''İnternet ve Çocuk Güvenliği'' semineri duyurusu
EK
Esra Koçak Editör

Son dönemde çocukların internet ortamında karşı karşıya kaldıkları tehlikeler, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırdı. Özellikle çocukların maruz kaldığı şantaj ve pedofili olaylarına dikkat çekilirken, bu konuda alınan bazı tedbirler sorunu tamamen çözmeye yetmiyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların dijital dünyada karşılaştıkları risklere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Belediye, internet güvenliği konusunda yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Başkan Yavaş'tan duyuru: İnternet ve Çocuk Güvenliği Seminerleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çocukların dijital dünyadaki güvenliğiyle ilgili ciddi adımlar atılacağını duyurdu. Yavaş, "Çocuklarımızı dijital dünyada güvende tutmak hepimizin görevi. Discord gibi platformlarda ortaya çıkan şantaj ve pedofili iddiaları, daha sıkı denetimlerin gerekliliğini bir kez daha gösteriyor. Yasaklar kısa vadede çözüm gibi görünse de kalıcı çözümler üretmek zorundayız. Bu bağlamda Aile Yaşam Merkezlerimizde, Çocuk Etkinlik Merkezlerimizde ve Çocuk Kulüplerimizde ‘İnternet ve Çocuk Güvenliği’ seminerlerimize başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerle farkındalık artacak

Bu seminerler aracılığıyla çocuklara, internet ortamında karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı nasıl önlem alabileceklerine dair eğitimler verilecek. Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşecek olan seminerlerde, çocukların yanı sıra aileler de bilgilendirilecek. Çocukların güvenliği için ailelerin bu eğitim programlarına katılımı teşvik edilecek.

Güvenli dijital gelecek için adım

Son dönemde yaşanan kötü niyetli internet olayları, çocukların dijital ortamda ciddi tehditlerle karşı karşıya kalabileceğini ortaya koydu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu risklere karşı bilinçlendirme çalışmaları ile çocukların ve ailelerin internet ortamında daha güvenli hareket etmelerini amaçlıyor. Program detayları ise kısa süre içinde kamuoyuna açıklanacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa