Adalet Bakanı Tunç'tan "İyi hal indirimi" açıklaması: Tartışılmalı

Son günlerde artan şiddet, taciz ve cinayet olaylarının ardından konuşan Bakan Tunç "İyi hal indirimi tartışılmalı. İnfaz sistemiz caydırıcı olmalı" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 20:57
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 21:03
Adalet Bakanı Tunç'tan ''İyi hal indirimi'' açıklaması: Tartışılmalı
EK
Esra Koçak Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, iyi hal indirimi, denetimli serbestlik ve ceza infaz sistemine dair değerlendirmelerde bulundu. İyi hal indirimiyle ilgili tartışmaların yeniden gündeme gelmesi gerektiğini belirten Tunç, "İyi hal indirimi konusunu yeniden ele almalıyız. İnfaz sistemimiz caydırıcı olmalı ve bazı suçlar için denetimli serbestlik üzerinde tartışacağız" dedi.

İyi hal indirimi eleştirilerine yanıt verdi

Tunç, kadın cinayetleri ve şiddet olaylarına ilişkin sorulara yanıt verirken, iyi hal indirimiyle ilgili eleştirilere de değindi. Bu konuda, duruşmadaki kılık kıyafet nedeniyle indirim alan kişilere yönelik eleştirilerin kamuoyunda sıkça dile getirildiğini hatırlattı. Geçmiş yasama döneminde bu konuda bir düzenleme yapıldığını belirten Tunç, yine de iyi hal indiriminin yeniden tartışılması gerektiğini vurguladı. Özellikle bazı suçlar için bu indirimin kaldırılmasının ya da sınırlandırılmasının gündemde olabileceğini ifade etti.

Denetimli serbestlik uygulamaları hakkında da konuşan Tunç, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlarda bu uygulamaların toplumda eleştiri topladığını söyledi. "Toplumdan gelen bu eleştirileri dikkate alarak, suçtan korunma yönünde adımlar atmamız gerekiyor" diyen Tunç, ceza hukukunun amacının toplumu suçtan korumak olduğunu ve bu doğrultuda caydırıcı tedbirlerin önemine dikkat çekti.

"İnfaz sistemi sadece caydırıcı değil, ıslah edici olmalı"

Cezaevi infaz sistemine yönelik açıklamalarında ise Tunç, infazın sadece caydırıcı değil, aynı zamanda ıslah edici olması gerektiğini belirtti. Cezaevindeki kişilerin tahliye olduktan sonra yeniden suç işlememesi için çeşitli eğitim ve meslek edindirme programlarının arttırılacağını söyleyen Tunç, cezaevlerindeki doluluk oranlarına ilişkin de "Cezaevlerinin dolu olması, bir suçlunun cezaevine alınmaması için bir mazeret olamaz. Devlet bu konuda gerekli tedbirleri alır ve alıyor" dedi. 

Bu noktada cezaevleriyle ilgili yatırımların hızlandırıldığını ve doluluk oranlarının kontrol altına alınacağını belirten Tunç, suç işlenmişse, gerekli tutuklama kararlarının alınacağını ve cezaevlerinin dolu olmasının buna engel teşkil etmeyeceğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa