Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyinde İsrail askerlerini hedef aldı

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'da İsrail askerlerine saldırılar düzenlediğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 22:01
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 22:13
Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyinde İsrail askerlerini hedef aldı
AA
Kaynak AA

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde İsrail askerlerine karşı saldırılar düzenlediğini açıkladı. Tugay, sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamalarda, saldırılarla ilgili detaylara yer verdi.

Yapılan açıklamada, Kassam savaşçılarının Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısına giren İsrail askerleriyle yakın mesafede çatışmaya girdiği belirtildi. Bu çatışmalar sırasında İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Kassam Tugayları ayrıca, Gazze'nin kuzeyindeki bir İsrail askerî birliğine yönelik antipersonel patlayıcılarla yapılan başka bir saldırıda da düşman saflarında kayıplar verildiğini duyurdu. Başka bir açıklamada ise, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail askerlerini taşıyan bir aracın Yasin 105 tipi füze ile hedef alındığı ve bir askerin keskin nişancı atışıyla etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda ölen askerleriyle ilgili zaman zaman bilgi paylaşırken, Kassam Tugayları'nın bu saldırılarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te, Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlalleri gerekçe göstererek İsrail'e geniş çaplı saldırılar başlatmıştı. İsrail'in bu saldırılar sonrasında Gazze'ye düzenlediği operasyonlarda, 41 bini aşkın Filistinli hayatını kaybederken, Gazze'deki altyapının büyük bir kısmı da tahrip olmuş durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa