İsrail, Lübnan sınırına yakın 5 beldeyi "askeri bölge" ilan etti

İsrail ordusu, Lübnan sınırına yakın Batı Celil bölgesinde 5 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ederek, giriş- çıkışı yasakladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 22:12
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 22:19
İsrail, Lübnan sınırına yakın 5 beldeyi ''askeri bölge'' ilan etti
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan sınırına yakın Batı Celil bölgesinde yer alan beş beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ederek giriş ve çıkışları yasakladı. İsrail ordusunun sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamaya göre, Rosh Hanikra, Şlomi, Hanita, Adamit ve Arab el-Aramshe beldeleri, yerel saatle 22:00’den itibaren askeri bölge statüsüne alındı. Bu bölgelere giriş ve çıkışların tamamen yasaklandığı duyuruldu.

Uzak durma çağrısı 

Bu açıklamanın hemen ardından, İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, Arap medyasına yaptığı bilgilendirmede, Hizbullah’a karşı askeri hazırlıkların devam ettiğini belirterek, Lübnanlıları güneydeki ilk nehirden başlayarak Akdeniz kıyısına kadar olan bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Öte yandan, İsrail’in Lübnan’daki saldırıları sonucu artan can kayıplarına dair veriler güncellenmeye devam ediyor. Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda, Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, 23 Eylül'den itibaren Lübnan’ın güneyindeki kentler, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

On binlerce kişi göç etti

Hizbullah, İsrail’in bu saldırılarına roket ve füze atışlarıyla karşılık veriyor, ancak İsrail tarafında genellikle ordu üslerini hedef alan bu saldırılar sonucunda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail’in bombardımanları nedeniyle yüz binlerce Lübnanlı, ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalırken, on binlerce kişinin de Suriye'ye göç ettiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa