Beyrut'tan alevler yükseliyor

İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde bu gece de bomba sesleri yükseldi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 22:20
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 23:54
Beyrut'tan alevler yükseliyor
EK
Esra Koçak Editör

İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde şiddetli patlamalar meydana geldi. 

 

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u da yeniden hedef almaya başladı. İsrail, Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını genişletirken, Lübnan'da da askeri hareketlilik arttı. Bu kapsamda, İsrail'in Beyrut'a yönelik hava saldırılarıyla bölgede gerilim yükseliyor.

İsrail ordusunun Lübnan'daki hedeflere yönelik hava saldırıları, Hizbullah ile süregelen çatışmalar çerçevesinde gerçekleşiyor. Beyrut başta olmak üzere, Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgeler de bu saldırıların etkisi altında kalıyor. İsrail'in bu askeri müdahaleleri, bölgedeki mevcut gerginliği tırmandırmaya devam ediyor.

Hizbullah'ın kalesi Dahiye günlerdir bombalanıyor. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre İsrail, 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişi hayatını kaybetti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa