Narin'in ailesi gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulundu

Narin Güran’ın ailesi, cinayetle ilgili yanlış bilgi ve spekülasyonl iddiasıyla gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri hakkında yasal işlem başlattı.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
07 Ekim 2024 23:07
GÜNCELLEME
07 Ekim 2024 23:34
Narin'in ailesi gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulundu
CS
Canan Salman Muhabir

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe mahallesinde kaybolan Narin Güran, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından 8 Eylül’de bir dere kenarında ölü olarak bulundu. Narin’in cinayetiyle ilgili olarak aile içinde bulunan annesi, ağabeyi, amcaları ve yakınlarından oluşan 12 kişi tutuklandı. Aile, bu süreçte özellikle sosyal medyada  yanlış ve yanıltıcı paylaşımlar yapıldığı gerekçesiyle harelete geçti.

Fenomenlere ve gazetecilere "popülerlik peşindeler" eleştirisi

Aile, 6 Ekim 2024 tarihinde bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında “Narin Güran’ın baba evinde öldürüldüğü kesinleşti” şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu beirterek haberlerin yayılması üzerine bir açıklama yaptı. Bu tür haberlerin kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığını savunan aile, spekülasyonların kızları Narin’in katilinin bulunması konusundaki adalet arayışlarını da olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, "Kızımızı kaybetmenin derin acısıyla yaşarken, sosyal medyada ve basında asılsız iddialarla ailemizin onuruna saldırılmaktadır." denildi. Açıklamada, bazı sosyal medya fenomenlerinin takipçi sayısını artırma amacıyla, bir gazetecinin de bu trajedi üzerinden popülerlik kazanmaya çalıştığı ifade edildi.

Masumiyet karinesi hatırlatması

Aile, Narin’in cinayetinin arka planının net bir şekilde aydınlatılması ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulundu. Ayrıca, toplum vicdanının tatmin edilmesi adına Narin’in ölümüyle ilgili nedenlerin şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Soruşturma süreci içinde masumiyet karinesi ilkesi gereğince, kişilerin suçlu olarak ilan edilmemesi ve lekelenmeme hakkına saygı duyulması gerektiği" vurgulandı. Aile, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi için gereken adımların atılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Doğru bilgilendirme çağrısı

Narin Güran’ın ailesi, yaşanan acıyı paylaşan ve destek olan herkese teşekkür ederek, kamuoyunun yetkili makamlar tarafından doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aile, dayanaksız haberlere itibar edilmemesi konusunda kamuoyuna çağrıda bulundu.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa