Liberterra 2' operasyonu: 8 göçmen kaçakçısı şüphelisi tutuklandı

İZMİR'de, insan ticareti ve göçmen kaçakçılarına yönelik 'Liberterra 2' operasyonunda 386 düzensiz göçmen ve 17 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 00:02
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 00:11
Liberterra 2' operasyonu: 8 göçmen kaçakçısı şüphelisi tutuklandı
DHA
Kaynak DHA

İzmir'de insan ticareti ve göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen küresel çaplı "Liberterra 2" operasyonunda, 386 düzensiz göçmen ve 17 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Operasyonun ardından 8 kaçakçı tutuklanırken, çok sayıda araç ve bot ele geçirildi.

Küresel suç ağlarına darbe

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarını kapsayan küresel insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı suç ağlarına darbe vurmak amacıyla "Liberterra 2" operasyonunu gerçekleştirdi. 29 Eylül, 1 Ekim ve 3 Ekim tarihlerinde yapılan üç ayrı operasyonda, Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkmaya çalışan 386 düzensiz göçmen yakalandı.

17 göçmen kaçakçısı şüphelisi gözaltında

Operasyonlarda, insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen 17 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 8’i tutuklanırken, 9’u hakkında adli işlem başlatıldı. Yakalanan göçmenler ise, gerekli işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Ele geçirilen malzemeler

Operasyonlar sırasında insan kaçakçılığında kullanılan 4 kamyonet, 3 ticari taksi, 2 otomobil, 5 şişme bot ve 5 bot motoru ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin, suç şebekelerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü belirtildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa